Pohjoisen pedot jatkavat kiertuettaan

LIIGA / Ennakko
Kolme edellistä otteluaan voittanut Blues pääsee hakemaan jatkoa putkelleen kotikaukalosta, jonne vieraaksi saapuu Kärpät.

Kuntokäyrät

Bluesin voittoputkeen mahtuu kaksi komeaa päänahkaa, sillä sarjan kärkikolmikkoon kuuluvista joukkueista Ässät kaatui Porissa ja KalPa Espoossa. Molempien otteluiden voittomaalit iski viime viikolla Tommi Huhtala. Tiistaina Blues kävi hakemassa täyden pistepotin Hämeenlinnasta. Joukkueen alku oli erittäin väkevä, sillä Blues iski muutamaan minuuttiin kaksi maalia. Lopputulos oli Bluesin hyväksi 3-1, kun loppua kohden ote hieman kirposi.

Kärpät on mennyt viisi viimeistä otteluaan vuorotahtiin: tappiota on seurannut voitto ja päinvastoin. Tiistaina joukkue kärsi tappion sarjakakkosen Pelicansin vieraana.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Raksilassa ja se päättyi Bluesin 4-1-voittoon.

Ratkaisun paikat

Blues on ollut viime aikoina erittäin terävänä otteluiden alussa. Neljässä edellisessä ottelussa avausmaali on syntynyt alle viidessä minuutissa. Positiivista Bluesilla on ollut myös Petri Koiviston otteiden paraneminen maalin suulla.

Kärppien vahvinta osastoa ovat olleet joukkueen nuoret, ja Miikka Salomäki pitääkin joukkueen kultaista kypärää tällä hetkellä. Myös Juho Keränen on ollut alkukaudella hyvässä iskussa ja rikkonee tällä tahdilla vanhan piste-ennätyksensä jo ennen joulua.

Keränen pelaa parasta kauttaan

Bluesin akilleen kantapäänä on kuitenkin edelleen ollut maalinteko. Joukkue on iskenyt vähiten osumia pudotuspeliviivan yläpuolella olevista joukkueista.

Kärppien ongelmana on ollut lähinnä se, että joukkueen pelitapa ei pysy kasassa koko ottelua. Taso ailahtelee kuitenkin sen verran, että kokonaisuudessaan hyvää 60-minuuttista ei joukkue ole juurikaan esittänyt.

Kokoonpanot

Bluesin sairaslistaa miehittävät puolustaja Mikael Kurki sekä hyökkääjät Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. Blues sekoitti hieman kahden kärkiketjun laitahyökkääjiä ja molemmissa ketjuissa yksi pelaaja onnistui maalinteossa HPK:ta vastaan.

Kärppien puolustus kokee loukkaantumisten takia muutoksia myös torstain otteluun. Pelicans-pelissä torstaina mukana ollut Ilkka Mikkola matkusti keskiviikkona Ouluun, eikä joukkueen kapteeni pelaa Bluesia vastaan. Mikkolan paikan kokoonpanossa ottaa Ville Mäntymaa, joka on toipunut puujalastaan.

Puolustuksessa edelleen poissa ovat Oscar Eklund ja Juho Jokinen.

Kärppien maalilla Ville Hostikka on pelannut toistaiseksi kauden kaikki ottelut, mutta Tomi Karhunen saattaa saada näyttöpaikan Espoossa.