Lehdistötilaisuuden antia

MESTIS / Artikkeli
Sport-johdolla oli keskiviikkona hymy herkässä. Tärkeitä pelaajia saatiin sopimuksen alle ja Juhani Tammisen alku seurassa on ollut tuloksekasta aikaa. Pelaajat vakuuttivat innostustaan ja motivaation kehuttiin olevan kunnossa.

Toimitusjohtaja ja päävalmentaja Juhani Tamminen aloitti tilaisuuden kertomalla ajastaan Sportin peräsimessä.

- Kuusi viikkoa on tehty nyt töitä ja alku on ollut inspiroiva. Me tiedostamme, että tämä on kovimpia paikkoja mihin kiekkoseura voi päästä. Varsinkin nyt, kun nousuun liittyy paljon kaukalon ulkopuolisia asioita.

Tamminen ja muu Sportin johto tähdensi ensi kauden mielenkiintoisuutta ja tiukkaa kilpailua. Tavoitteet ovat korkealla ja niiden saavuttaminen kaikkien mielissä.

- Kilpailu kiristyy, mutta silti olemme päättäneet, että kaikki laitetaan peliin sarjan voittamisen puolesta, Tamminen vakuutti.

Sportilla on koossa nyt 12 pelaajasopimusta, yksi maalivahti, neljä puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää. Aikataulu joukkueen rakentamisen suhteen on tiedossa.

- Joukkuetta rakennetaan nyt rauhassa. Tavoitteena on, että kun laskeudumme jään pintaan 26. heinäkuuta, joukkue on 90 % valmis. Seuraavan kerran julkistamme pelaajasopimuksia training campin jälkeen perjantaina eli 4.6., Juhani Tamminen viestitti.

Tamminen valotti myös ulkomaalaispelaajista velloneita huhuja.

- Kokemukseni kertoo, että kovimmat pelaajat ovat pohjoisamerikkalaisia. Tähtäimessä on puolustaja, jonka tapaamme ensi viikolla Helsingissä. Kovalle pohjoisamerikkalaiselle laiturille on tänään lähtenyt tarjous. Näiden pelaajien kanssa mahdolliset sopimukset julkistetaan sitten kesäkuun tiedotustilaisuudessa.

Tamminen kertoi myös, että kovista pelaajista kisa käy kuumana. Pelipaikka Mestiksessä ei aina ole se mielenkiintoisin pelaajan silmissä.

- Me tiedostamme, että emme vielä ole näiden pelaajien silmissä se kaikkein mielenkiintoisin vaihtoehto. Se on tässä tilanteessa suuri haaste. Ei pelkästään pelaajien kohdalla, vaan muidenkin sidosryhmien.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla olevalle training campille on tulossa noin 50 pelaajaa. Myös jo sopimuksen kirjoittaneita pelaajia tullaan näkemään jäällä. Sportin mennessä heinäkuun loppupuolella jäälle ilmoitetaan myös harjoitusottelu-aikataulu. Viime kausina väliin jääneeseen Vaasa Cupiin on myös tarkoitus puhaltaa henkeä.

- Tarkoitus olisi herätellä Vaasa Cupia henkiin mielenkiintoisilla vastustajilla, myönsi Juhani Tamminen.

Sportin markkinointijohtaja Juha Saari oli mielissään Tammisen tuomasta positiivisesta buustista.

- Tämä viisi viikkoa on ollut hedelmällistä aikaa. Vaasan suuryritykset ovat lähteneet todella kiitettävästi mukaan tähän meidän touhuun. Nyt meillä on varaa tehdä tällaisia satsauksia ja viedä toimintaa haluttuun suuntaan. Me ei edelleenkään tuhlata rahoja ennen kuin ne on saatu. Uusia yhteistyökumppaneita on tullut lisää ja muutenkin innostus on ollut todella suurta. Meillä on ensi viikolla 16 palaveria yhteistyökumppaneiden kanssa Helsingissä. Ensi kausi on totta kai joka suhteessa mielenkiintoinen, voittaja vaan jatkaa liigaan.

Motivaation multihuipennus

Sportin uusia sopimuspelaajia kaikkia yhdisti korkealla tasolla oleva motivaatio. Viime kaudella loukkaantuneina olleilla pelaajilla oli silmin nähden näyttämisen halua.

- Hyvällä mielellä lähdetään. Tässä on pari vuotta miettinyt jatkaako pelaamista vai ei. Nyt ei tarvitse motivaatiota hakea, sitä kyllä löytyy. Ollaan niin monta kertaa oltu neljänsiä. Nyt on tähtäimessä vain voitto, viittasi Marko Härkönen kauteen, jolla on taas merkitystä.

Härkönen aloittaa Sportissa jo kahdeksannen kautensa. Porilainen kassari on kotiutunut hyvin Vaasaan. Viime kaudella miltei täyden vastuun maalilla kantaneelle Härköselle olisi tarkoitus löytää täksi kaudeksi hyvä pari. Markkinointijohtaja Juha Saari kertoikin, että training campille on tulossa mielenkiintoisia maalivahtinimiä.

Kolme kautta liigauraan aukeamaan yrittänyt Markus Jämsä palaa kasvattiseuraansa hyvillä mielin.

- Tämä on paras mahdollisuus nostaa Vaasa pääsarjatasolle pitkään aikaan. Täällä on huippuluokan vetäjät ja itse en edes ajatellut muita vaihtoehtoja. Olen täydellä panostuksella mukana, kertoi maaliahne laituri.

Markus Jämsän isoveli Miika Jämsä kantaa taas suurta vastuuta joukkueen takalinjoilla. Viime kesänä melkein lopun kiekkourasta tehnyt polvivamma on nyt taakse jäänyttä elämää. Jämsä antoikin ymmärtää, että virtaa kaukaloon löytyy nyt paljon.

- Motivaatiota ei tarvitse hakea, riittää kun katsoo omaa viime kautta. Paljon on hampaankolossa. Tulee mielenkiintoinen kausi, mutta matkalla on monta kantoa kaskessa. Tavoite on että me olemme ykkösiä, siitä tapellaan.

Helsinkiläissentteri Pete Suonpään pitäminen Vaasassa ja Sportissa oli joukkueelle tärkeä juttu. Suonpää oli viime kaudella, terveenä olleessaan, joukkueen terävintä kärkeä.

- Viime kaudesta meni iso osa sairastuvalla. Nyt laitetaan kroppa siihen kuntoon että se kestää koko ensi kauden. Mielenkiintoiset odotukset kun on joukkue joka lähtee voittamaan jokaista ottelua, Suonpää jutteli.

Kokenutta vaasalaissentteriä Ari-Pekka Pajuluomaa Tamminen kuvasi johtajaksi, jonka suuri rooli oli iskenyt hänen silmäänsä kahden harjoitusta seuratun minuutin aikana. Pajuluoma viittasi myös loukkaantumiseensa.

- Itsellä meni joulun jälkeen kausi pipariksi. Nyt ei muuta kuin kovaa työtä jokaiselta. Luottavaisin mielin mennään.

Ainoa pelaajana tilaisuudesta puuttunutta Markus Lainetta Tamminen kehui estoitta.

- Markuksen meriitit viime kaudelta puhuu puolestaan. Rightin pakkina tulee olemaan suuressa roolissa. Markus on minulle tuttu Turun kiekkokoulu ajoilta. Sopimus kirjoitettiin Turussa jo kaksi viikkoa sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle