Hall haluaa kehittää kiekollista osaamistaan

MESTIS / Artikkeli
Mestis sai ensimmäisen työsulkupelaajansa maanantaina. Nashvillen laitahyökkääjä Adam Hall vahvistaa KalPaa aina työsulun päättymiseen saakka. Hallin pelaaminen KalPassa on iso juttu niin Mestikselle kuin KalPallekin. Kuopiolaisseuran lehdistötilaisuudessa oltiin yhtä hymyä.

Adam Hallin hankinta KalPaan tuli ajankohtaiseksi Mestiksen alkaessa. Kilpipaitojen taustaryhmä onkin tehnyt viime viikkoina hartiavoimin työtä. Maanantaina työ sai lopulta kiitoksensa, kun Adam Hall allekirjoitti sopimuksen kuopiolaisseuraan.

- Halusimme tänne nuoren pelaajan kehittymään. Kimen (Timonen) kautta meidän tietoon tuli tiettyjen Nashvillen pelaajien kiinnostus pelata täällä. Me ilman muuta haluttiin käyttää tämä mahdollisuus. Myös Adamilla oli halu tulla tänne ja päästä pelaamaan, Arto Sirviö kertoi siirron taustoista.

- Tämä on mahtava juttu meille. Saatiin joukkueeseen todellinen ammattilainen. Nyt tehtiin kuopiolaista jääkiekkohistoriaa, ei tänne ole aikaisemmin tämän tason NHL-ammattilaisia tullut.

- Tämä on hieno juttu myös koko Mestikselle. Sarja ansaitsee ehdottomasti lisähuomiota. Toivottavasti yleisömäärät ja median kiinnostus lisääntyvät niin Kuopiossa kuin muillakin Mestis-paikkakunnilla.

- Nyt pitäisi yleisömäärän nousta yli kahdentuhannen, toivottavasti päästään lähemmäksi kolmea tuhatta, Sirviö latasi painetta kuopiolaisyleisölle.

Hall pystyy pelaamaan sekä oikeana laitahyökkääjänä että keskellä. NHL-vahvistuksen pelipaikkaa ei ole vielä päätetty. Todennäköisesti Hall kuitenkin sijoitetaan kakkosketjun keskushyökkääjäksi.

- Adam oli jo aamulla meidän kanssa jäällä. Takana oli pari päivää reissaamista ja aikaero. Silti jo heti alussa näkyi, että nyt on kyse todellisesta ammattilaisesta. Pelaamisesta ja roolista on vielä varhaista puhua. Katsotaan sitten, kun saadaan peliluvat kuntoon, KalPan päävalmentaja Mika Pieniniemi kommentoi.

- Adam on harjoitellut keväästä lähtien omatoimisesti. Takana on pitkä jakso ilman joukkuetta ja viisikkopelaamista. Näitä asioita yritetään saada vähitellen kuntoon.

- Jo aamulla mies näytti muille esimerkkiä. Laukaukset ja maalille meno olivat aivan eri luokkaa kuin muilla meidän pelaajilla. Adam täyttää varmasti paikkansa joukkueessa, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Erittäin tärkeä mies meille, todellinen joukkuepelaaja.

- Tämä on iso juttu tietenkin meille, mutta myös sarjalle. NHL-ammattilainen halusi nimeen omaan tulla Mestikseen pelaamaan ja kehittymään, Pieniniemi päätti.

Päähuomion lehdistötilaisuudessa sai tietenkin tuore kalpalainen Adam Hall. Kynnys lähteä Mestikseen oli lopulta yllättävän pieni.

- Olo väsynyt. Takana on puolitoista vuorokautta matkustamista. Lentojen kanssa tuli muutamia sekaannuksia. Odotan kuitenkin innolla, että pääsen pelaamaan joukkueessa, Hall kommentoi.

- Päätös tuolla Suomeen oli helppo. Olen käynyt täällä pari kertaa aikaisemminkin, viimeksi MM kisoissa 2003. Suomalaista jääkiekolla on hyvä maine Yhdysvalloissa. Sarjasta ja joukkueesta en tiennyt paljoa etukäteen. Timonen on minulle kertonut, että täällä on hyvä joukkue, joka pyrkii nousemaan korkeimmalle sarjatasolle.

- Joukkue otti minut hyvin vastaan. On vaikea kommentoida joukkuetta vielä yhden harjoituksen perusteella, mutta tempo harjoituksissa oli erittäin kova. Kaikilla näytti olevan hauskaa ja henki oli hyvä. Ainut tuttu kasvo KalPalaisista oli Ville Hämäläinen, jota vastaan pelasin nuorten MM-kisoissa Ruotsissa.

- Olen varautunut pelaamaan täällä koko kauden. Toiveissa oli, että NHL:n työsulku päättyisi. Nyt kuitenkin ajatukset ovat tässä joukkueessa, jota haluan auttaa mahdollisimman paljon.

Roolistaan Hall ei osannut vielä sanoa. Jenkkihyökkääjä toivoo kehittyvänsä erityisesti kiekollisessa pelaamisessaan. Nashvillessa Hall esiintyi lähinnä rikkovassa roolissa.

- Pelipaikalla ei ole niin väliä. Pääasia, että pystyisin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Haluan auttaa joukkuetta harjoituksissa, pukukopissa ja tietysti peleissä.

- Olen pelannut NHL:ssä paljon vastustajan ykkösketjuja vastaan. Täällä toivon saavani enemmän kiekollista vastuuta. Odotan jo innolla ensimmäisiä pelejä.

Jo lyhyen juttutuokion aikana selvisi, että KalPalla saattaa olla käsissään todellinen kultakimpale. Aika näyttää pystyykö Hall lunastamaan kuopiolaisseuran suuret odotukset.

» Lähetä palautetta toimitukselle