KOO-VEE lähtee Mestikseen peli kerrallaan

MESTIS / Haastattelu
Viime keväänä hieman yllättäenkin itsensä Mestikseen nostanut KOO-VEE lähtee tulevaan kauteen avoimin mielin ja maltillisin tavoittein. Jatkoaika kävi jututtamassa valmentajakaksikko Ari Jortikkaa ja Petri Sullanmaata. Kahvittelun lomassa spekuloitiin Mestis-kiekon kiinnostavuutta Tampereella ja KOO-VEEn tulevan kauden tavoitteista saatiin pientä osviittaa.

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Tampereella pelataan kiekkoa myös toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. KOO-VEE yllätti koko kannattajajoukkonsa ja nousi monen yllätykseksi Mestikseen. Kesän hiljaiselon jälkeen pelaajasopimuksia on julkistettu hiljakseen ja kotiluolaksi valikoitui ehkä hieman yllättäen Hakametsän kakkoshalli, Haka 2.

- Ei meidän olisi ollut mitään järkeä lähteä Hakametsän päähalliin. Se on varattu liigapäivinä kokonaan ja se olisi haitannut meidän harjoittelua ja päivärytmiä. Sitä paitsi ollaan pelattu täällä jo pari aiempaa kautta ja meillä on täällä omat pukukopit huoltovälineineen, Sullanmaa kertoo.

- Toisaalta kun Mestiksen yleisömäärät on mitä on, niin miltä 500 katsojaa olisi näyttänyt vajaa 8000 katsojaa vetävässä hallissa. TuTo pelasi viime kauden Elysee Arenalla, niin 1000-1500 katsojaa ei näkynyt missään, Jortikka jatkaa.

analyysi

KOO-VEElla vain voitettavaa
[lue lisää]

Miten hyvin valmentajat uskovat yleisön löytävän Mestis-peleihin? Edellisestä visiitistä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on jo aikaa pian kymmenen vuotta, löytääkö vanha yleisö hallille?

- Jaa-a, toivottavasti edes kaverit tulee katsomaan. 500 katsojaa voisi olla realistinen, miksei jopa 800. Jos alku on hyvä ja pelit viihdearvoltaan sopivia, niin yleisöä voi kiinnostaa yllättävästikin. Ja onhan meillä aivan erityisen hyvät höyrymakkarat, sekin riittää syyksi saapua hallille, Jortikka naurahtaa.

- Onhan tuota keskustelua tullut seurattua Haka 2:n olosuhteiden riittävyydestä Mestikseen. Joku jukurifani tuntui olevan huolissaan anniskelualueen puutteesta. Jos se on kynnyskysymys jääkiekko-otteluun lähtemisessä, niin silloin on parempi mennä johonkin muuhun kuin KOO-VEEn peliin.

KOO-VEEn pelaajarinki on varsin kokematon Mestis-tasolla ja joukkue onkin rakentunut suurelta osin viime kauden rungon päälle. Ollaanko KOO-VEEssa varmasti tosissaan mukana taistelemassa pisteistä tulevalla kaudella?

- Se on ollut tietoinen valinta. Heti nousujuhlien hiivuttua muutamat pelaajat ilmoittivat suoraan tai epäsuoraan sen, riittävätkö kyvyt Mestis-vauhtiin ja onko intressiä satsata kiekkoon niin paljon, kuin korkeampi sarjataso vaatii, Sullanmaa toteaa.

- Treenimäärät ovat hieman kasvaneet, mutta ei pelkillä kovilla treenimäärillä pelejä voiteta. Koetetaan saada joukkueessa henki päälle ja tekemisen meininkiä. Peli kerrallaan edetään, eikä mitään menestymispaineita oteta. Totta kai olisi mukavaa vakiinnuttaa paikka Mestiksestä, mutta todellinen tason mittaus alkaa vasta parin viikon päästä.

Yleinen mielipide ei povaa ruusuista urakkaa Mestiksessä, useimmat sarjaa seuraavat veikkaavat joukkueesta heittopussia. Jortikka ei moisesta hätkähdä.

- Ei kai tässä mitään kuita taivailta tavoitella. Vaikka treenipeleissä on turpaan tullut, ne ei ratkaise vielä mitään.

Tamperelainen joukkue

KOO-VEEn pelaajisto koostuu pääosin tamperelaisista tai lähikuntalaisista. Lähes kaikkien pelaajien junioritausta on täysin tamperelainen.

- Ei se mikään tietoinen valinta ole ollut, enemmänkin luonnollinen. Pelaajisto on muotoutunut itsekseen, eikä ketään ole väkisin seuraan kalasteltu. Kaikki on enemmän tai vähemmän itse hakeutunut seuraan.

Vaikka pelillisiä vaikeuksia jossain vaiheessa kautta ilmaantuisikin, niin hallitsemattomia riskejä taloudellisten satsausten muodossa tuskin on odotettavissa.

- Mitä pelillisiä ongelmia tässä vaiheessa voisi olla? Tosipelithän alkavat vasta helmikuussa, Jortikka napauttaa.

- Joukkueeseen on odotettavissa vielä lisäyksiä ennen kauden alkua, verkot on vesillä jatkuvasti. Toiveissa olisi vielä pari ”varmaa” ratkaisijaa ja mahdollisesti puolustukseen hieman syvyyttä. Kimmo Haapa-aron kanssa keskustelut ovat sinettiä vaille valmiit, sopimukseen pääsy on molempien osapuolten toive.

Kuten liigassa, myös Mestiksessä sovelletaan tulevalla kaudella uudistettua tuomarilinjaa. Ari Jortikka on asiasta innoissaan.

- Uusi linjaus on hemmetin hieno juttu koukkujen ja turhien estämisien kitkemiseksi. Sen sijaan kiekko katsomoon sääntö on aivan älytön juttu. Eiköhän se tosin Mestiksessäkin muutu hyökkäysalueen osalta samanlaiseksi, kuin liiga sen tulee muuttamaan.

- Uutta tuomarilinjaa ei olla erityisemmin huomioitu harjoittelussa. Tänään sanoin treeneissä jätkille, että koettakaa olla enempiä koukkimatta, Jortikka naurahtaa.

Jortikka ja Sullanmaa listaavat joukkueen vahvuuksiksi tasaisuuden ja hyvän hengen.

- Kyllä mulla on vahva usko tuohon ryhmään. Pikku hiljaa ollaan edetty ja kehitytty. Toivottavasti mennään jatkuvasti eteenpäin.

Pelaajarunko on rakennettu edelliskauden onnistujien varaan. Ryhmää on vahvistettu parilla valmiilla Mestis-tason pelaajalla ja tilaa on vielä parille ratkaisijalle. Keneltä valmennusjohto odottaa isännän otteita?

- Hietakankaan Matilta tietysti odotetaan hyviä peliesityksiä ja puolustuspelin onnistumisen kannalta Juha Taposella on suuri rooli, valmennuskaksikko pohdiskelee.

KOO-VEEn sijainti samalla paikkakunnalla kahden perinteikkään liigaseuran kanssa herättää kysymyksen yhteistyöstä joukkueiden kesken.

- Eipä tuohon voi vielä sanoa juurikaan mitään. Ainakaan mitään farmikuviota ei tule olemaan, sen voin sanoa varmasti. Se tie on kerran nähty, Jortikka sanoo.

- Kyllä jotain tunnusteluja on tehty yhteistyökuvioista liigaseuroihin ja toisen kanssa taitaa olla keskustelut parhaillaan menossa, valmentaja toteaa paljastamatta kumpi seuroista on kyseessä.

KOO-VEEn sopimusrintamalla tapahtuu varmasti vielä paljon ennen sarjan alkua, mutta nyt voidaan olla jo varmoja yhdestä asiasta: KOO-VEE on tullut Mestikseen taistelemaan ja tuomaan tamperelaista väriä maakuntiin. Kauden alku näyttää, ottaako Tampere pysyvämmän otteen Mestis-kartalla, vai jääkö visiitti ranskalaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle