Juuso Oinonen lainalle kasvattajaseuraansa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
HIFK:n edustusjoukkueessakin kuluvalla kaudella vieraillut A-nuorten maalivahti Juuso Oinonen pelaa loppuvuoden kasvattajaseurassaan Jokipojissa. 18-vuotias Oinonen nähtäneen joensuulaisten kokoonpanossa jo sunnuntain Mestis-ottelussa.

Jokipojat kohtaa sunnuntaina kotonaan Salamat. Toinen ja viimeinen ottelu ennen joulutaukoa on seuraavan viikon perjantaina Vaasassa Sportia vastaan. Tauon jälkeen ennen vuodenvaihdetta Jokipojilla on vielä kaksi peliä.

- Oinonen otetaan varmaan penkille sunnuntaina. Hän olisi alkujaankin tullut Joensuuhun joulutauolla, mutta nyt asiaa aikaistettiin viikolla, koska meillä oli pelko siitä, ettei ykkösvahtimme Alexander Salak olisi ollut välttämättä pelikunnossa, Jokipoikien valmentaja Jami Kauppi selvittää lainan taustoja.

Juuso Oinonen kuuluu Jokipoikien lahjakkaaseen ikäluokkaan, jonka johdolla joensuulaisseura sijoittui kaudella 2004-05 B-nuorten SM-sarjassa yhdeksänneksi. Toissa keväänä joukkue hajosi, ja monet lahjakkaat pelaajat suuntasivat Oinosen tavoin SM-liigaseurojen juniorijoukkueisiin.

Oinonen on ollut tällä kaudella viidesti IFK:n SM-liigajoukkueen kokoonpanossa. Syyskuun vierasottelussa Pelicansia vastaan hänet vaihdettiin kesken ottelun maalille, mutta muutoin nuorukainen on hoitanut vain luukkuvahdin virkaa. A-nuorten SM-liigassa Oinonen on pelannut tällä kaudella 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,59.

» Lähetä palautetta toimitukselle