Kaikki hyvin Jokipojilla

MESTIS / Artikkeli
Jokipojilla on nyt kaksitoista pelaajasopimusta tehtynä ensi kaudeksi. Jokainen ensi kaudesta joensuulaisjoukkueen kanssa sopinut pelaaja oli paikalla sopimusten julkistamistilaisuudessa. Muut yksitoista olivat vanhoja tuttuja, joten suurimman huomion keräsi Haukoista Jokipoikiin siirtynyt Toni Mustonen.

Mustonen oli tyytyväinen ratkaisuunsa ja odotti jo innolla tulevaa kautta. Joensuu ei ollut hänelle aikaisemmin lainkaan tuttu paikka, mutta mies vakuutti silti ensivaikutelman olleen hyvin positiivinen.

- Tämä on pelireissujen lisäksi vasta toinen kerta, kun olen Joensuussa. Ensimmäinenkin oli vasta pari viikkoa sitten. Kivanoloinen paikka tämä kyllä on, varmasti viihdyn täällä. Olen kuullut, että porukka on ainakin lupsakkaa, joten eiköhän tässä pärjätä. Oli tämä isompi paikka kuin luulin, kuvaili Mustonen uutta kotikaupunkiaan.

Sopimukseensa ja tulevaan työnantajaansa mies oli myös tyytyväinen.

- Jokipojista tarjottiin kokonaispaketti, jossa kaikki oli kohdallaan. Joukkueella on hyvä valmennus, enkä ole kuullut joukkueesta muutenkaan mitään huonoa. Seuran järjestämä opiskelupaikkakin oli tärkeä asia valintaa tehtäessä.
Tarkoitus on päästä tulevaisuudessa urheiluhierojaksi. Pitää ajatella vähän jääkiekkouran jälkeistä aikaakin.

Tulevaisuudessa Mustosen haaveissa siintää kuitenkin myös liigapelit, joita miehellä toki jokunen on jo takanakin.

- Edellinen kausi oli rikkonainen, joten siinä mielessä kulunut kausi oli minulle yllättävänkin hyvä. Toivottavasti kehityn täällä Joensuussa ja pääsen sitten myöhemmin liigaan. Ensi kaudella teen kuitenkin kaikkeni Jokipoikien eteen. Toivottavasta pysyn terveenä ja kehityn.

Puheenjohtajan tunnelmat

Muiltakin osin Jokipoikien pelaajarunko alkaa olla aika pitkälti kasassa. Puheenjohtaja Jussi Jormakka on tyytyväinen tilanteeseen joukkueen rakentamisessa.

- Ollaan saatu kasaan jo ehjiä kokonaisuuksia, kuten kauden lopussa loistanut Ahtosen ketju. On saatu joukkueeseen myös hyviä nuoria pelaajia. Mestis on kovempi sarja kuin A:n SM, joten ei sinne liigajoukkueisiin kannata liikaa haikailla. Mutta tässä ne junnujen esikuvat nyt ovat.

Ensi kautta puheenjohtaja linjasi ainakin pelaajaliikenteen ja liigajoukkueiden kanssa tehtävän yhteistyön osalta. Liigaan nousseen KalPan kanssa tehtävästä yhteistyöstähän on paljon Joensuussa puhuttu.

- Farmisopimusta ei minkään liigajoukkueen kanssa tehdä, mutta yhteistyötä kyllä. Farmisopimuksissa alempisarjalaisella on aina se mopen osa. Kontaktit
pitää kuitenkin olla kunnossa, ja ollaan me yhteistyötä viriteltykin.

- Pelilliset tavoitteet määritellään myöhemmin, mutta se on selvä, että ainakin viime kaudesta pitää parantaa. Ja jos loukkaantumisia tulee, niin nostetaan junnuista pelaajia. Viime kauden kaltaisia yhden tai kahden ottelun tuuraajia ei tule.
Vastuu on näillä miehillä, tuumaili Jormakka.

Valmentaja Rauhanenkin luottavaisena

Jokipoikia ensi kaudellakin luotsaava Kari Rauhanen oli tyytyväinen ensi kauden joukkueeseensa.

tausta

Jokipojat julkaisi tukun sopimuksia
[lue lisää]

- Kesällä käännetään kaikki kivet ja kannot tuossa Mehtimäen metsikössä ja sitten, kun kausi alkaa, ollaan hyvässä kunnossa. Me pyritään luomaan semmoinen oma, liikkeeseen perustuva pelitapa ensi kaudeksi. Nämä sopimuksen tehneet
kaverit ovat näyttäneet olevansa valmiita uhrautumaan joensuulaisen jääkiekon puolesta. Tämä on valiojoukko, kehui Rauhanen suojattejaan.

- Tässä laumassa on äijää, eikä tässä ole edes vielä kaikki. Meidän seuran sisäinen try-out jatkuu toukokuun lopulle, joten siellä on vielä hyviä pelaajia tulossa. A:n koutsin kanssa tehdään yhteistyötä, ollaan kiinnostuneita
jokaisesta seuran pelaajasta.

Rauhanen linjasi vielä tavoitteekseen kehittää pelaajia liigatasoisiksi.

- Joka äijän tavoite tässä joukkueessa on liigapaikka, joten tehdään yksivuotisia sopimuksia. Tulevan kauden jälkeen punamustia pelimiehiä on toivottavasti paljon liigajoukkueiden leireillä. Mestis on askelma A-junioreiden SM-sarjan ja miesten liigan välissä.

Paljon tuttuja kasvoja

Yksitoista pelaajaa viime kauden joukkueesta on jo sopinut Jokipoikien kanssa tulevasta. Yksi jatkajista on syksyllä Ässistä lainaan Jokipoikiin tullut Atte Valli, joka siirtyy nyt Jokipoikien mieheksi.

- Ei ollut mitään saumaa Ässiin, ei sieltä edes kysytty. Olen nyt Joensuussa kesän, pääseepähän hommin eikä tule vaan lorvailtua koko kesää, ja saa vähän rahaakin. Kaupunkinakin tämä on aikalailla samanlainen kuin Pori, vähän pienempi vain. Aika kaukana tosin kaikesta, mutta tänne on ollut tosi helppo sopeutua, tuumaili Valli.

Toinen puolustaja, jonka jatkosta oltiin Joensuussa erityisen mielissään, on Esa Lehikoinen. Lupaavalla, nuorten maajoukkueessakin pelanneella, Lehikoisella oli kysyntää muualtakin, mutta mies päätti joensuulaisten jääkiekkojännäreiden iloksi jatkaa Jokipojissa.

- Täällä pääsee pelaamaan Mestistä. Se on paljon kehittävämpi kuin A:n SM-sarja. Nämä on kuitenkin miesten pelejä, perusteli Lehikoinen päätöstään.

Muutkin joukkueessa jatkavat suhtautuivat luottavaisesti tulevaisuuteen. Osa lähtee metsästämään pelipaikkaa ja osa parantamaan vielä vähän siitä, mihin menneellä kaudella jäi. Kuitenkin sopivan lupsakkaalla mielellä.

Kaikki on siis kunnossa Jokipoikien leirissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle