Mielipide

Huojentuneet valmentajat puheliaina kauden päätteeksi

MESTIS / Kolumni
Ratkaisevan Jokipoikien ja SHT:n välisen ottelun lehdistötilaisuudessa riitti tarinaa. Tunnelma valmentajien keskuudessa oli ottelun jälkeen huojentunut, sillä karsintasarja oli ratkennut ja loma alkamassa. Tiukka puserrus oli päättynyt, joten juttu lensi vapautuneesti. Ei tarvinnut enää jännittää tulevia kamppailuja.

SHT:n valmentaja Niklas Hudd oli tappiosta huolimatta kokonaisuutena tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Kausi meni yli odotusten, vaikka viimeinen huipennus jäikin saavuttamatta.

- Tänään oltiin ekassa ja viimeisessä erässä hyvin pelissä mukana. Pitää kuitenkin muistaa, että me tullaan Suomi-sarjasta ja meillä on helkutin nuori joukkue. Pyrittiin nytkin pelaamaan, eikä peruuttelemaan. Tänään tuli turpaan, mutta paremmalle hävittiin ja sillä hyvä, tuumaili Hudd pitkän kauden päätteeksi.

- Kyllähän tämä karsintasarja oli meille oikeastaan unelmien täyttymys. Kukaan ei uskonut meihin, mutta kovan työn kautta päästiin tähän. Lähdettiin silti ihan tosissaan tavoittelemaan paikkaa kahden joukossa, vaikka vastus oli pirun kova. Urheilussa pitää aina taistella loppuun saakka, jatkoi Hudd kaikkensa antaneena.

-Tämä oli loistava paikka käydä, hyvä rumpuryhmä ja pelikin oli hyvä, oikein vauhdikas.

Rauhanen monisanaisena

Jokipoikien valmentaja Kari Rauhanen innostui kertomaan tuttuun tyyliinsä värikkäästi niin karsintasarjasta, Mestiksestä kuin joukkueensa vaihtelevasta kaudestakin.

- Kolmas päivä kahdettatoista (Jokipoikien puheenjohtaja Jussi) Jormakka soitti ennen puoltayötä ja pyysi tähän päävalmentajan hommaan. Ei tullut uni sinä yönä ennen aamuviittä, eikä ole tullut paljon sen jälkeenkään. Toivottavasti ensi yönä tulee, aloitti Rauhanen tarinointinsa.

Karsintasarjaan jokipoikavalmentaja palasi kertomalla myös hankalista asioista.

- Karsintasarjan aikana on tapahtunut paljon: minulta kuoli appiukko, vaimo oli ainoa lapsi ja joutui yksin hoitamaan hautajaiset. Kaikki surutyöt tässä, pää on nyt ihan sekaisin. Kuitenkin se, mitä lupasin Jormakalle, että tämä klaarataan, piti.

- Seinäjoki laittoi meidät kohtuullisen tiukalle, mutta jääkiekko ei ole mikään missikisa. Ei tässä tyylipisteitä jaeta. Joensuussa pelataan kuitenkin ensikin vuonna Mestistä, jatkoi Rauhanen tyytyväisenä lopputulokseen.

Hudd ihmeissään huhuista

Seinäjokelaisjoukkueen valmentaja Hudd ihmetteli kysyttäessä vielä juttuja siitä, ettei hänen joukkueensa olisi lähtenyt Mestikseen, vaikka olisi urheilullisesti sinne selviytynytkin.

- En ymmärrä, mistä tuollaiset jutut lähtee. Seura on velaton ja talousalueella 200 000 ihmistä. Maailmalla on paljon yli-ikäisiä A-junnuja, miksi meillä ei olisi ollut mahdollisuutta lähteä Mestikseen. En ymmärrä ollenkaan tuollaista paskapuhetta, mitä jotkut lähettää liikkeelle. Onhan Kajaanikin siellä.

Päätöskommentiksi oli tarjolla arvosana seinäjokelaisjoukkueelle koko kaudesta.

- Kymppi miinus kokonaisarvosanaksi. Kotona ryssittiin se Heinola-peli, meillä olisi siinä ollut hyvä sauma.

Rauhanen palasi vielä pitkän ja vaihtelevan kauden tapahtumiin Jokipoikien näkökulmasta.

- Loppuottelijoiltakin ollaan otettu pisteitä, tässä oli kauden aikana aivan huippuhetkiäkin. Sitten tuli nämä loukkaantumiset ja kaiken näköiset muut sählingit. Ehkä voittamisen kulttuurikin on kuitenkin vielä vähän ohut, sillä kun me saatiin neljä voittoa, niin sitten tulikin heti neljä kertaa peräkkäin turpaan.

- Uskon, että ensi vuonna on nuorillakin pelureilla eri asetelma lähteä pelaamaan, kun on Jukureille ja kumppaneille annettu selkään. KalPaakin vastaan siellä johtaja Kapanen hyppi niitä jäähyjään ja tuomari vihelsi, kun mentiin kolmea metriä lähemmäs. Muutenhan me olisimme kaataneet senkin pumpun, mutta kun siellä on näitä herranterttuja, joita pitää varjella, palasi Rauhanen vielä joulukuunkin tapahtumiin.

- Otetaan kaikilta joukkueilta pisteitä, onhan tämä loistavaa. Meidän piti kuitenkin hoitaa suora säilyminen, eikä siinä onnistuttu. Kyllä minä otan sen tauluuni, joukkueelle arvosanaksi 10+ ja mulle vitonen, että pääsen edes luokaltani. Tai no, kutonen, tuumaili joensuulaisvalmentaja itsekriittisesti.

- Seuran päälliköt tietysti tykkää, kun täällä pelataan tiukkoja pelejä ja hallissa on 2800 katsojaa. Jussia (Jormakka) naurattaa, mutta minua ei naurattanut tuossa välillä. Hieno kausi kuitenkin, ja olen ollut etuoikeutettu, että olen saanut olla tehkemässä töitä tällaisen joukkueen kanssa. Loistavia miehiä, ihan jokainen.

- Haluan vielä lopuksi antaa suuren arvon tälle meidän yleisölle. On jopa liikuttavaa, kun rummunpaukuttajia on mukana joka huitsin nevadassa. En tiedä, onko missään tällaista faniporukkaa. Iso kiitos joensuulaiselle jääkiekkoyleisölle, kehui Rauhanen kannattajia onnellisesti loppuneen kauden päätteeksi.

- Mestiksen taso tulee varmasti tulevaisuudessakin olemaan korkea, kun meillä on noin kovia haastajia. Seinäjoelle ja Heinolalle täysi tunnustus hienosta taistelusta, päätti Rauhanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös