Timo Meriläinen Hokin A-nuorten vastuuvalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokin Mestikseen kauden 2001-02 päätteeksi nostanut Timo Meriläinen valmentaa tulevalla kaudella linnapaitojen A-juniorijoukkuetta.

- Selkeä päämäärä on luoda olosuhteet sellaisiksi, että nuorilla pelaajilla on mahdollisuus nousta Mestis-tasolle - näin tuetaan edustuksen toimintaa ja tavoitteita tekemällä pelaajia Mestikseen, Meriläinen sanoo.

Meriläinen on tehnyt kajaanilaisen jääkiekkoilun eteen pitkän päivätyön. Mies oli muun muassa nostamassa kuuluisaa 1982-syntynyttä ikäluokkaa C-nuorten SM-sarjaan ensimmäisenä kainuulaisjoukkueena.

Kevään 2007 Mestis-mestareista mukana olivat tuolloin puolustajat Mikko Saavinen ja Antti Halonen sekä 1983-ikäluokkaa oleva hyökkääjä Markus Haverinen.

Kaudella 2001-02 Hokki voitti Meriläisen komennossa Suomi-sarjan ja nousi karsintojen päätteeksi Mestikseen vuotta seuran asettamaa tavoitetta aikaisemmin. Meriläinen oli linnapaitojen puikoissa myös seuran historian ensimmäisellä Mestis-kaudella 2002-03. Hokki sijoittui tuolloin kuudenneksi.

Meriläinen on toiminut Mestis-pestinsä jälkeen Kajaanin Junnuhokki 68 ry:n valmennuspäällikkönä ja D-90-juniorien vastuuvalmentajana.

- Kaikki palaset nuorten pelaajien kehittämiseksi ovat nyt kasassa. ”Myrsky” Meriläinen valmentaa A-nuorten joukkuetta kauden kerrallaan, Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen iloitsee.

Hokin A-nuoret kiekkoilevat tulevalla kaudella Kajaanin Edustushokki ry:n alaisuudessa. Päättyneellä kaudella A-nuoret sijoittuivat II divisioonan lopputurnauksessa toiselle sijalle. Joukkue hävisi loppuottelun FoPS:lle maalein 8-4.

I divisioonakauteen valmistautuvat A-nuoret aloittavat harjoitukset toukokuun alussa.

- Yhtä aikaa edustuksen kanssa aloitellaan toimintaa, ja siitäpä se pyörä taas pyörähtää liikkeelle. Mikäpä siinä valmentajan työhön palatessa - mihinpä ne vanhalta koiralta tavat häviää, Meriläinen velmuilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle