Silvander palaa Kajaaniin hyvillä mielin

MESTIS / Haastattelu
Puolitoista kautta linnapaidassa pelannut viime kevään Suomen mestari Juha Silvander kiekkoilee tulevalla kaudella jälleen Kajaanissa. Torniolaislähtöinen hyökkääjä saapuu tuttuihin maisemiin hyvillä mielin.

- Hyvillä mielin palaan Hokkiin. Sieltä on hyvät muistot, hyvä valmentaja ja kiva kaupunki. Hyvillä mielin olen tulossa, Silvander totesi maanantai-iltana.

Elokuussa 23 vuotta täyttävä Silvander palaa Kajaaniin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Syksyllä 2003 viimeksi linnapaidassa kiekkoillut torniolainen pääsi joulukuun alussa huikean alkukautensa ansiosta Kärppiin, josta mies jatkoi SM-kultaa voittaneena Mikkeliin.

Päättyneellä kaudella Silvander pukeutui Jukureiden paitaan 42 runkosarja- ja kuudessa pudotuspeliottelussa. Tehopisteitä mies keräsi mukavaan tahtiin ja kehitystäkin tapahtui.

- Viime kausi sujui vaihtelevalla menestyksellä. Pikkuloukkaantumisia oli, mutta kehitystä tapahtui varsinkin puolustuspelissä, Silvander arvioi.

Neljänteen Mestis-kauteensa valmistautuva Hokki on päättänyt jokaisen tähänastisen kautensa jo puolivälierävaiheessa. Silvander aikoo tehdä kaikkensa, että linnapaitojen sijoitus kohentuu ensi kauden päätteeksi aikaisemmista keväistä.

- Kyllähän tavoitteena on parantaa Hokin viime vuoden sijoitusta. Sen verran, mitä olen jätkien kanssa jutellut, olen kuullut että huono maku jäi suuhun ja yritän omalla panoksellani auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon.

Myös henkilökohtaiset tavoitteet tulevaan kauteen on jo mietitty.

- Lähden parantamaan omaa peliä sekä kehittymään ja valmistumaan liigapelaajaksi.

Jukureiden kausi päättyi pronssiottelutappioon turkulaiselle TuTo Hockeylle. Silvander ei ottelussa pelannut, sillä miehen peukalo murtui kolmannessa välieräottelussa Sport-hyökkääjä Vjatsheslav Fandulin mailaniskun seurauksena. Käsi alkaa olla pikku hiljaa kunnossa.

- Peukalo on vielä paketissa, mutta viikon päästä saan kipsin pois ja sitten se on kunnossa.

Tulevaan kauteen valmistautuminen on Silvanderillakin jo täydessä käynnissä kipsatusta peukalosta huolimatta.

- On tässä harjoiteltu jo. Ei se vaikuta kuin yläkropan treenaukseen, joka on jäänyt vähemmälle. Lenkkeilemään on pystynyt normaalisti, Silvander totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle