Venäjälle pronssiset mitalit - Leijonien hieno kolmas erä jäi ilman kruunua

MAAJOUKKUE / Raportti
Venäjän joukkueelle pujotettiin kaulaan pronssimitalit.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu ainoastaan noin seitsemän minuuttia, Venäjä siirtyi 1-0-johtoon. Nikita Gusev iski loistavan laukauksen b-pisteeltä suoraan Suomen maalin yläkulmaan. Erä eteni pelillisesti Venäjän hallinnassa, mutta Leijonat sai luotua muutaman maalintekotilanteen.

Erän paras tilanne siunautui Suomen osalta puolustaja Julius Hongalle, joka pääsi yrittämään viivan tuntumasta, vaikka venäläismaalivahti Andrei Vasilevskilla oli todella helppo työ kopata laukaus.

Ajassa 19.59 venäläispelaajalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, kun Honka kaadettiin kumoon. Suomi aloitti toisen erän erikoistilanteella, ja tauolle lähdettiin Venäjän maalin johdossa.

Toisen erän toisella peliminuutilla kiekko lipui Oskar Osalan selän taakse ja lopulta Venäjän haltuun. Tilanteessa Venäjä karkasi alivoimalla vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan ja lopulta Vladimir Tkatšjov löi kiekon ohi Joonas Korpisalon.

Itänaapurimme karkasi vain kuusi minuuttia myöhemmin jo kolmen maalin johtoon, kun Artemi Panarin syötti pelivälineen maalin kulmalle, jossa Gusev päivysti ja samalla iski jo toisen osumansa.

Toisen erän puolivälissä Venäjä siirtyi neljän maalin johtoon, kun Bogdan Kiselevitšin rannelaukaus upposi varsin helposti Suomen maaliin, ohi Korpisalon. Maalin jälkeen Suomi vaihtoi maalivahtia, maaliin luisteli Harri Säteri.

Venäjän neljännestä maalista Suomi sai erityisen paljon sisua, sillä se iski kavennusmaalin, kun erää oli jäljellä ainoastaan 27 sekuntia. Lopulta tyhjään maaliin kiekon sai iskeä Mikko Rantanen.

Jos itänaapuri hallitsi pelillisesti ensimmäistä kahta erää, viimeinen erä oli pelillisesti Leijonilta plusmerkkinen. Se aloitti jo erän alussa vimmatun takaa-ajon. Kolmatta erää ei kerennyt kulua kuin vasta pari minuuttia, kun kiekko löytyi toisen kerran Vasilevskin selän takaa.

Suomen Mikko Lehtonen lähetti viivalta kovan laukauksen kohti venäläisten maalia, joka kimposi matkalla venälaispelaajan mailan kautta maaliin.

Vain nelisen minuuttia myöhemmin Suomi tuli jo maalin päähän, sillä Veli-Matti Savinainen onnistui maalineduspelaamisessaan ja kiekko kimposi Anton Belovista maalin perukoille.

Leijonien iloa ei kestänyt pitkään, sillä Venäjä iski viidennen maalinsa, kun Leijonien kavennusmaalista oli kulunut noin kolme minuuttia. Nikita Kutšerovin ensimmäisen laukauksen Säteri torjui, mutta venäläispelaaja heittäytyi irtokiekon perään sekä survoi kiekon maaliin asti.

Suomen takaa-ajo ei riittänyt loppuun asti, joten Venäjä voitti pronssiset mitalit lukemin 5-3.