Slovakia tarjosi kisaisännille shokkihoitoa – LeKi-hyökkääjä Krivosik upotti Yhdysvallat

MAAJOUKKUE / Raportti
Voitto maistui slovakialaisille.
Slovakia onnistui kaatamaan kisaisännät torstai-illan myöhäisottelussa. Jättiyllätyksen loppulukemat kirjattiin 3-2 Slovakialle.

Kisaisäntä voitti ensimmäisessä ottelussaan Tanskan lukemin 9-0. Seuraava ottelu piti olla niin ikään hieman ennakkoon heikompaa Slovakiaa vastaan, mutta toisin kävi. Slovakit kaatoivat isäntämaan lukemin 3-2.

Slovakialaisten sankariksi nousi Filip Krivosik, joka upotti kisaisännät kahdella osumallaan. Krivosik kiekkoilee tällä hetkellä Suomessa Mestiksen LeKin riveissä. 18-vuotias slovakki on pelannut tällä kaudella yhden ottelun Liigassa HPK-paidassa, mutta pääosa kaudesta on mennyt Mestiksen puolella.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtumaan. Keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen alussa Krivosik laittoi slovakialaiset johtoon, kun miehen veto upposi yhdysvaltalaisvahti Joseph Wollin puikoista sisään.

Kuusi minuuttia myöhemmin kisaisännät tulivat kuitenkin tasoihin. Yhdysvaltalaislupaus Brady Tkachuk pääsi nokikkain Slovakian maalivahti Roman Durnyn kanssa. Tkachuk upotti kiekon tyylikkäästi maaliin ja ottelu oli tasan.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin kuitenkin vasta päätöserän lopulla. Ajassa 55.15 Slovakia siirtyi jälleen johtoon Krivosikin illan toisella osumalla. Casey Mittelstadt tasoitti kuitenkin vain reilu minuutti myöhemmin.

Sitkeä Slovakia ei kuitenkaan taipunut vieläkään. Minuutti Mittelstadtin maalista ja Samuel Bucek laittoi slovakialaiset jälleen johtoon. Tuo johto piti loppuun saakka.

Slovakialaisten tuuletukset olivat asianmukaiset taiston tauottua.

Muokattu 6.26: Lisätty linkki videoon pukukoppijuhlista.