Yhdysvalloille rutiinivoitto puolivälierässä

MAAJOUKKUE / Raportti
USA:n juhlat eivät jääneet tähän hetkeen tasoitusmaalin jälkeen.
Ensimmäinen kisojen puolivälieristä päättyi B-lohkon voittaneen USA:n juhlaan. Sveitsi teki ottelun avausmaalin, mutta peli kääntyi jenkeille toisen erän pikamaalien myötä.

Sveitsi oli puolustanut tiiviisti ottelun alun. Käännekohta nähtiin toisessa erässä, kun kesken kisojen Sveitsin mukaan tulleen Romain Loeffel hävisi kaksintaistelun Ben Smithille ja amerikkalaishyökkääjä jäi vapaaksi maalin eteen. Jimmy Vesey tarjosi loistosyötön, eikä Smith erehtynyt.

Toinen maali syntyi vain 57 sekuntia myöhemmin, kun Charlie Coyle ohjasi Seth Jonesin laukauksen maaliin. Tällä kertaa tilannetta seurasi aitiopaikalta sveitsiläispuolustajista Patrick Geering.

Päätöserässä USA onnistui vielä kerran, joten voittolukemat kirjattiin maalein 3-1.

Josin soolo

Avauserässä USA oli lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta se ei onnistunut käyttämään maalipaikkojaan. Kevin Fiala otti pelin ensimmäisen rangaistuksen, mutta senkin aikana Sveitsi puolusti erittäin hyvin.

Erän ainoan maalin iski kuitenkin Sveitsi, ja komealla tavalla. Roman Josi sai kiekon omalla siniviivalla ja lähti nousuun. Juuri ennen b-pisteitä hän kiersi tyylikkäästi Jake Gardinerin ja nosti kiekon soolonsa jälkeen Connor Hellebuyckin vartioiman maalin yläkulmaan.

Sveitsi aloitti toisen erän paremmin, mutta maaleja se ei saanut aikaiseksi. USA iski pikaisesti erän puolivälissä, ja sen jälkeen Sveitsistä ei juurikaan ollut haastamaan. Coyle osui tolppaan yrittäessään ottelun toista osumaansa, kun taas Brock Nelson epäonnistui laukauksessaan täysin.

Sveitsi ei pystynyt saamaan sellaista otetta kolmannessa erässä, mitä maalin tappiolla olevan joukkueen pitäisi. Ero kasvoikin kahteen maaliin Gardinerin siniviivaosuman myötä. Samalla Maple Leafs -puolustaja paikkasi ensimmäisen erän kahvihetkeään.

Yhdysvaltojen ote piti loppuun asti ja se eteni välieriin, missä se kohtaa Ruotsin tai Venäjän. Nykymuotoisessa, pudotuspelit sisältävässä turnauksessa jenkit ovat saavuttaneet kolme pronssia (1996, 2004, 2013), joten finaalipaikka olisi merkittävä saavutus.