Yhdysvallat päihitti Leijonat World Cup -kenraalissa

MAAJOUKKUE / Raportti
Pekka Rinne teki Suomen maalilla Yhdysvaltoja vastaan voitavansa, mutta ei ehtinyt jokaisen kiekon tielle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen päätöserän kiri ei riittänyt World Cup -kenraaliharjoituksessa, kun Yhdysvallat nipisti voiton Washingtonissa pelatussa ottelussa numeroin 3−2.

Kotijoukkue näytti heti ottelun alussa, kuka Yhdysvalloissa pelatussa ottelussa oli isäntänä. Kotiareenallaan Washingtonissa pelannut T.J. Oshie iski minuutin pelin jälkeen terävällä laukauksellaan kiekon ohi Suomen maalilla torjuneen Pekka Rinteen.

Patrik Laine kilautti ensimmäisessä erässä kiekon jenkkien tolppaan, mutta muuten Suomi ei maalipaikoilla mässäillyt. Yhdysvalloilla oli omat paikkansa lisätä johtoa, mutta Leijonien maalilla Rinne oli mies paikallaan.

Toisessa erässä Yhdysvallat otti ottelun entistä vahvemmin näppeihinsä. Kun toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia, Ryan Kesler runnoi itsensä maalille ja pakotti Laineen koukkaamaan jäähyn itselleen.

Ylivoimalla jenkit eivät onnistuneet, mutta jäähyn päätyttyä Kesler ajoi uudelleen maalille ja iski kiekon maalinkulmalta sisään. Tilanne rakentui todella nopasti muutamalla syötöllä, kun Yhdysvallat toimitti kiekon omasta päästä Keslerille.

Derek Stepan lisäsi jenkkijohdon 3−0-lukemiin sprintaamalla keskeltä läpi ja iskemällä kiekon sinään, kun toista erää oli pelattu reilu viisi minuuttia.

Suomi tuntui olevan jokaisella osa-alueella perässä ottelun toisessa erässä, eikä Leijonat saanut iskettyä harvoista paikoistaan sisään. 

Kiri käyntiin Laineen ruoskalla

Päätöserän alkupuolella Suomen kiri meinannut lähteä liikkeelle, mutta lopulta erän puolivälin jälkeen alkoi tapahtua, kun Leijonat pääsi testaamaan ylivomapeliään neljännen kerran ottelun aikana. Laineen ruoska viuhui Sami Vatasen syötön jälkeen, ja kiekko löysi tiensä ohi maalivahti Jonathan Quickin.

Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Jussi Jokinen toi Suomen jo maalin päähän. Rasmus Ristolainen teki maaliin upean esityön vääntämällä itsensä ensin kiekon kanssa maalille, taistelemalla kiekon takaisin itselleen menetyksen jälkeen ja vielä syöttämällä kiekon maalille.

Suomi sai vielä loistavia tilanteita viimeisillä minuuteilla, kun Ryan Suter vippasi kiekon katsomoon ja lähti istumaan kaksiminuuttista. Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa ilman maalivahtia, mutta jenkkipelaajat syöksyivät kiekon eteen uhrautuvasti, eikä kiekko löytänyt tietään häkkiin. Yhdysvallat voitti näin kotikentällään ottelun lukemin 3−2.

Yhdysvallat aloittaa taipaleensa World Cupinsa lauantaina Euroopan joukkuetta vastaan. Suomi kohtaa avausottelussaan maanantain vastaisena yönä Pohjois-Amerikan joukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle