Leijonille selkäsauna heikon esityksen jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Hendricks teki tuhojaan Leijonia vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kauan odotettujen MM-kisojen avauspelin Leijonahahmoiksi muodostuivat Pekka Rinne ja Suomen puolustus - valitettavasti.

Suomi lähti avauserään hyvällä jalalla ja loi laadukkaita maalintekopaikkoja USA:n maalivahti Connor Hellebuyckin maalille.

Kiekko pyöri aika ajoin jopa maaliviivalla, mutta perille asti pikkumusta ei löytänyt. Leijonien vyöryä edesauttoi USA:n huolimaton pelaaminen, jonka ansiosta Suomi pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahteen otteeseen. 

Molempien ylivoimien helmasynniksi muodostui liiallinen kiekonsiirtely ja ratkaisijoiden puute. 

Erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen otti USA kiekkokontrollin itselleen ja luisteli todella terävästi kahteen suuntaan. USA sai lopulta myös palkinnon ponnisteluistaan, kun viime kaudella Jokereissa tehoillut Steve Moses laittoi erän viimeisellä minuutilla kauniin rystynoston ohi Rinteen.

Leijonat tuli toisessa erässä peliin mukaan - vain tippuakseen lopullisesti

Ottelun toista erää oli pelattu hieman yli viisi minuuttia, kun kiekko tuli Jyrki Jokipakalle sinivivalle. Dallasin läpimurtopuolustaja tempaisi lätyn kohti Hellebuyckin maalia, jossa päivysti Leijonien nelosketjun keskushyökkääjä Joonas Kemppainen. Kemppaisen upean maskipelaamisen ansiosta Jokipakka pääsi tuulettamaan MM-kisadebyytissään maajoukkueuransa avausmaalia.

Suomi sai hetkellisesti pelillisen otteen tasoitusmaalinsa jälkeen, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta iski USA ja duetto Dan Sexton-Matt Hendricks. Vastahyökkäys syntyi Tuukka Mäntylän suosiollisella avustuksella, kun puolustaja menetti hyökkäys-siniviivalla kiekon Sextonille. Sexton polki karkuun ja laukoi kohti Rinnettä. Tähtimaalivahti hukkasi kiekon jalkoihinsa, ja paikalle liukui Hendricks, jolla oli helppo työ suupaista USA johtoon.

Rinne kokosi itsensä ja otti heti maalin jälkeen muutaman ison torjunnan, mutta kaikesta huolimatta 3-1-maali tuli vain muutama minuutti edellisen jälkeen. Boston Bruinsin puolustaja Torey Krug piti hienosti kiekon hyökkäysalueella ja siirsi kiekon laidalle Sextonille, joka heitti kiekon maalin eteen. Rinteen edessä päivystänyt Hendricks siirsi kiekon helposti Suomen maaliin. 

Suomi tuhlaili paikkoja ja hävisi

Leijonapuolustus oli koko ottelun ajan pahasti kateissa, eikä Suomi löytänyt lääkkeitä vikkelien jenkkihyökkääjien pysäyttämiseksi. Kärkihyökkääjät loivat aika ajoin hyviä paikkoja, mutta viimeistely oli turnauksen avausottelussa surkeaa. 

Nick Bonino iski kolmannen erän alkupuolella USA:n 4-1-johtoon, joka merkitsi Leijonien kannalta vääjäämätöntä tappiota. Suomi ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta silmään, ja USA hurjasteli Hendricksin voimin vielä 5-1-maalin tyhjään verkkoon. 

Leijonien kisa-avaus meni täysin penkin alle. Seuraava mahdollisuus otteiden parantamiseen tulee eteen sunnuntaina, kun vastaan luistelee Tanska. USA jatkaa turnaustaan jo huomenna lauantaina, kun se kohtaa yllätysvalmiin Norjan.

» Lähetä palautetta toimitukselle