Kolmijakoinen vääntö - Ruotsi etevämpi voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Andre Peterssonin rystynosto päätti voittomaalikilpailun.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tšekki ja Ruotsi kohtasivat lauantaipäivän ratoksi Helsigissä EHT-kiertueen ottelussa. Erät eivät ole aina veljiä toisilleen, mutta tässä ottelussa nähtiin kolme varsin erilaista kaksikymmenminuuttista. Lopulta ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa Ruotsi oli etevämpi.

Ruotsin 4−3-voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin kolme erilaista erää. Kolmannessa erässä ratkaisun avaimia tarjotiin kummallekkin joukkueelle, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan aina voittomaalikilpailusta saakka, jossa Ruotsin Anders Nilsson ei antautunut kertaakaan.

Avauserä oli punapaitaisten tšekkiläisten hallintaa. Ruotsilla tuntui olevan suuria vaikeuksia luoda kunnollisia maalintekopaikkoja, mutta keltapaitojen maalia vartioinut Nilsson ei ollut ohitettavissa, joten ensimmäiselle erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä olikin täysin erilainen. Ruotsi sai salama-alun erään, kun Jimmie Ericsson viimeisteli kaksi osumaa erän toisella minuutilla vain 20 sekunnin sisään. Ruotsalaisten kahden maalin johto ei kestänyt kuitenkaan kuin puoli minuuttia, kun Tomas Filippi toi tšekkiläiset maalin päähän.

Ottelu eteni 2−1-tilanteessa aina toisen erän lopulle, mutta Linus Klasenin ottama kaksiminuuttinen koitui keltapaitojen kohtaloksi. Petr Zamorsky pääsi iskemään tasoituksen ylivoimalla.

Petr Zamorsky toi Tšekin tasoihin toisen erän loppupuolella.
Petr Zamorsky toi Tšekin tasoihin toisen erän loppupuolella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kahden maalin minuutti

Toisen erän viimeinen minuutti tarjosi kaksi osumaa. TPS:n tšekkivahvistus Radek Smolenak laukoi kiekon komeasti ranteella Nilssonin vartioiman maalin ylähyllylle ja vei punapaidat 3−2-johtoon.

Tässä vaiheessa erää oli jäljellä enää reilu puoli minuuttia, mutta ruotsalaiset onnistuivat tulemaan vielä tasoihin. Jäähyn muodossa aiemmin erässä kunnostautunut Klasen syötti kiekon punapaitojen välistä Andre Peterssonille, joka ohjasi kiekon melko helpon näköisesti ohi tšekkivahti Simon Hrubecin.

Näin ollen päätöserään lähdettiin 3−3-tasatilanteesta. Kolmas kaksikymmenminuuttinen tarjosi kummallekkin joukkueelle muutaman hyvään maalintekopaikan, mutta maaliin kiekko ei tietään löytänyt kolmannessa erässä eikä jatkoajalla, joten ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta saakka.

Voittomaalikipailussa Ruotsi oli etevämpi tekemällä kaksi maalia, kun punapaidat eivät maalinteossa onnistuneet. Voittomaaliksi jäi ruotsalaisten toisen laukojan Klasenin tekemä osuma.

Keltapaitojen kahdesta ensimmäisestä osumasta vastannut Ericsson oli tyytyväinen joukkueen otteisiin ottelun jälkeen.

Ericsson oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin illan ottelussa.

− Minulla on hyvät tunnelmat tästä pelistä. Oli mukavaa, kun tein kaksi maalia ja voitimme, vaikka saimmekin vain kaksi pistettä, Ericsson myhäili.

Kumpikin joukkue pelaa huomenna vielä yhden ottelun. Tuolloin Tšekki kohtaa Venäjän päiväottelussa ja Ruotsi kohtaa Suomen iltaottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle