Tshekillä ei vaikeuksia Kazakstanin kanssa

MAAJOUKKUE / Raportti
Illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina lähtenyt Tshekki ei jättänyt vastaan asettuneelle Kazakstanin joukkueelle juurikaan mahdollisuuksia. Niin luistelussa, taidossa kuin fyysisyydessäkin suvereenisesti parempi kotijoukkue iski ensimmäisessä erässä tulostaululle lukemiksi 5-0, jotka kaunistuivat kolmannessa erässä vielä Martin Rucinskyn kahdella maalilla.

Jagr löi alkutahdit

Jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla Tshekki näytti kuka vie ja kuka vikisee. Vaikka erän ensimmäinen tilastomerkintä tulikin tshekkitähti Jaromir Jagr:n typerästä hyökkäyspään kampituksesta, ei Kazakstan pystynyt hyödyntämään mahdollisuuttaan yllätysalkuun.

Välittömästi rangaistuksen päättymisen jälkeen Jagr väläytti taitojaan. Kazakstanin vasemmasta kulmauksesta alkanut nousu päättyi kolmen kazakstanilais-puolustajan välistä laukaukseen kohti maalissa aloittanutta Vitaliy Yeremeyeviä. Syntyneestä irtokiekosta Jagr nosti pelivälineen rystyllä taidokkaasti aivan maalin kattoon.

Myös Tshekin toisessa maalissa Jagr:lla oli suuri osuus. Vajaan minuutin ylivoiman jälkeen Jagr sai kiekon hyökkäyssiniviivalle, josta hän ampui rannelaukauksen kohti maalia. ’’Luukullla’’ odotellut Petr Prucha ohjasi ajassa 05:33 Jagr:n vedon ilmasta Kazakstanin maaliin.

Martin Rucinskyn iskettyä Tshekin kolmannen maalin kellon näyttäessä vasta 07:24, sai Yeremeyvev maalillansa tarpeeksi.

Ensimmäisen kerran maalille luistelleen Vitaliy Kolesnikin yllätti oman joukkueen puolustaja Denis Shemelin. Shemelin ohjasi Pruchan syötöksi tarkoitetun kiekon mailallansa harmittavasti omaan maaliin.

Ensimmäinen erän viimeinen maali, eli Tshekin viides, syntyi toisen maalin kopiona. Sillä erotuksella, että maalintekijänä oli tällä kertaa David Vyborny.

Kolesnik piti maalinsa puhtaana

Hieman leikittelyasenteella toiseen erään lähtenyt tshekkiläisryhmä sai edelleen luotua tilanteita, mutta sinipaitojen maalin vaihdettu Kolesnik venyi huippupelastuksiin kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Jagrin syötöstä puhtaaseen läpiajoon päässyt Martin Straka sai kokea Kolesnikin vireen erän puolessavälissä.

Toisen erän puolenvälin jälkeen Kazakstan alkoi saada muutaman taitavan yksilönsä ansiosta kiekkoa vaihteeksi Tshekin päätyyn. Vierasjoukkueen paras paikka siunaantui Roman Kozloville, joka niputti maalin takana tshekkipuolustajat näyttävillä harhautuksillaan. Maalissa pelannut Tomas Vokoun torjui kuitenkin Kozlovin lähentelyn.

Tshekki jäähyili ja iski kaksi maalia

Kolmannen erän maalit viimeisteli Rucinsky. Molemmat maalit lähes samanlaisista läpiajoista taiteillut hyökkääjä ylsi täten hattutemppuun.

Myös Kazakstanilla oli viimeisessä erässä erinomaiset mahdollisuudet maalintekoon, kun ensin Vadim Rifel pääsi tshekki-puolustuksen sekoilun jälkeen yksin läpi. Rifelin laukaus oli kuitenkin osoitteeton. Hieman tämän jälkeen Tsekki joutui todelliseen jäähysumaan: ensin Jan Kaberle otti ajassa 51:01 2 minuuttia korkeasta mailasta, sen jälkeen Jan Hlavac sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, ja ajassa 52:12 Jaroslav Spacek sai vielä 2 minuuttia poikittaisesta mailasta.

Kahden miehen ylivoimasta huolimatta kazakstanilaisten maalit jäivät tekemättä, ja kaiken lisäksi Vladimir Antipin joutui koukkimaan Martin Strakaa niin, että tuloksena oli kahden minuutin rangaistus Antipinille.

Huonompiakin nähty

Vaikka tulostaululla komeileva kisojen tähän asti suurimmat tappiolukemat kaikkea muuta kuin mairittelevat kazakstanilaisia, voisi itäeurooppalaisia illan ottelun perusteella silti sanoa huoletta muutamaa kilpailijaansa kovemmaksi tekijäksi. Joukkueesta löytyvä muutama taitava yksilö ei vain millään riitä Tshekin kaltaisille kiekkojättiläisille, mutta esimerkiksi Ukrainaa vastaan meno voisi olla kovin toisennäköistä.