Toisen erän ohjausmaalit takasivat Leijonille voiton

MAAJOUKKUE / Raportti
Janne Pesonen jäi yksin maalin eteen Suomen toisessa maalissa.
Suomen maalinteko-ongelmat jatkuivat pitkään Tanska-ottelussakin. Vasta hieman ennen ottelun puoltaväliä syntynyt Jussi Jokisen ohjausmaali antoi Leijonille edun, joka kesti ottelun loppuun asti. Voittolukemat kirjattiin lopulta 3-0.

Tanska sai otteluun pirteän alun ja joukkueen kenttäpelaajien parhaimmistoa ollut Frederik Storm pääsi tekopaikkaan jo ensimmäisellä minuutilla. Ottelu kääntyi Suomen eduksi Tanskan ensimmäisen rangaistuksen aikana. Suomi pyöritti ylivoimaa varsin hyvin, mutta avausottelun tapaan tehokkuus oli heikkoa. Lähimpänä maalintekoa avauserässä oli Joonas Donskoi, jonka laukaus osui yläputkeen.

Toisessa erässä Donskoi oli järjestämässä ottelun avausmaalia, jonka tekijäksi merkittiin Jussi Jokinen. Donskoi toi kiekon hyökkäysalueelle ja jätti kiekon viivaan Anssi Salmelalle. Salmelan rannelaukaus osui matkalla Jokisen mailaan sekä tanskalaispuolustajaan ja upposi ohi Sebastian Dahmin. Tilannetta tarkistettiin pitkään videolta, sillä Aleksander Barkovin epäiltiin koskeneen kiekkoon korkealla mailalla.

Vain reilua peliminuuttia myöhemmin kiekko oli toista kertaa Tanskan maalissa. Tällä kertaa Dahmille sattui pieni virhe, sillä hän pudotti Ossi Louhivaaran laukauksen jälkeen kiekon eteensä. Janne Pesonen oli täysin yksin paikalla ja ohitti Dahmin toistamiseen. Kolmannesta Suomen maalista vastasi Barkov, joka ohjasi Esa Lindellin maalin ohi menossa olleen laukauksen maalin ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Tanska pystyi antamaan paremman haasteen Leijonille, mutta Julian Jakobsenin ylärimalaukausta lähemmäksi juutit eivät päässeet. Pekka Rinteelle nollapeli oli tärkeä ottaen huomioon USA-ottelun epäonnistumisen.

Joukkueiden parhaina palkittiin Barkov ja Dahm, eikä voi todeta valintojen olleen vääriä.

Suomen pelit jatkuvat jo maanantai-iltana Norjaa vastaan. Tanska saa huilata hieman pidempään ennen sarjapaikan säilyttämistä ajatellen elintärkeää ottelua Valko-Venäjää vastaan.