2 - 3
Vaikeiden vaiheiden jälkeen Suomi pääsi juhlimaan.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Filppula ratkaisi jatkoajalla Leijonille voiton

Leijonat jäi ensimmäisessä erässä jyrän alle, mutta Harri Säterin tultua maalille taisteli joukkue pelin tasoihin. Jatkoajalla ykkössentteri Valtteri Filppula ratkaisi ottelun suoraviivaisella yksilösuorituksellaan.

Sveitsi-ottelu oli Leijonille elintärkeä, mutta ottelun alku ei siltä näyttänyt. Sveitsi hallitsi ottelua ja iski nopeaan tahtiin kaksi maalia. Kymmenen ja puolen minuutin pelin jälkeen Leijonat oli 0−2-tappiolla, ja valmennus vaihtoi Joonas Korpisalon pois maalilta.

Harri Säteri joutui heti tositoimiin, kun Leijonat pelasi melkein heti perään kahden miehen alivoiman. Joukkue taisteli, ja Säteri torjui. Erän lopulla Juuso Hietanen ohjasi maalin edestä ylivoimalla tärkeän kavennusmaalin.

Toisessa ja kolmannessa erässä Leijonat nosti pelin tasoaan ja otti myös kiekollista hallintaa. Kolmannessa erässä ylivoima toimi toistamiseen, kun Jani Lajusen siniviivalaukaus meni maalin edessä päivystäneen Mikko Rantasen varusteista maaliin.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet saivat tilaisuutensa ylivoimalla, mutta sekä Säteri että Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni torjuivat loput ottelut.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla

Leijonat piti ottelun hallinnassaan myös jatkoajalla. Suomalaiset pitivät kiekon hallussaan ja paineen Sveitsin päädyssä.

Rantanen ohjasi vastahyökkäyksestä kiekon jo kertaalleen tolppaan, mutta kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen roolin otti joukkueen kokenein NHL-pelaaja Valtteri Filppula. Ykkössentteri nousi suoraviivaisesti maalille ja laittoi kylmänviileästi kiekon ohi Genonin.

Filppulan vahva suoritus ratkaisi Leijonille voiton, mutta suurin sankari oli kuitenkin upeasti torjunut Säteri.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • Harri Säteri ensimmäisen erän puolivälissä Joonas Korpisalon tilalle
    Ottelun alku oli Leijonilta erittäin heikko, mutta maalivahdin vaihdon jälkeen tapahtui käänne. Säteri pelasi erinomaisesti, ja myös kenttäpelaajat nostivat tasoaan.

Lisää aiheesta

Ottelukierros

Ranska - Tshekki
2 - 5
Slovakia - USA
1 - 6
Tanska - Ruotsi
2 - 4