Ensimmäinen Sveitsi-ottelu meni penkin alle - Hytösen maali oli laiha lohtu

MAAJOUKKUE / Raportti
Juha-Pekka Hytönen vastasi Leijonien ainoasta osumasta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Aprillipäivän kunniaksi Leijonat matkusti Sveitsin vieraaksi Kloteniin EHC-otteluun. Suomalaisittain tulos jäi laimeaksi, sillä Sveitsi oli kotikentällään tyly isäntä lukemin 4-1.

Leijonat aloitti kaksi ottelua kattavan Sveitsinmatkansa tappiolla Klotenissa. Vaikka Leijonat onnistui luomaan maalintekopaikkoja, niin isäntäjoukkue Sveitsi oli omissa paikoissaan huomattavasti tehokkaampi.

Leijonat sai otteluun hyvän alun ja sveitsiläisistä Julian Walker joutui rikkomaan jo ottelun kolmannella minuutilla. Suomalaisten ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, eikä terävä alku konkretisoitunut maalin muodossa.

Ensimmäisen erän aikana syntyi kuitenkin ottelun avausmaali, jota saatiin odottaa aina avauserän loppupuolelle saakka. Reilun 18 minuutin pelin jälkeen Ilari Melart otti kaksiminuuttisen, josta Sveitsi pääsi rokottamaan. Ottelun avausmaalin arkkitehtina toimi vuonna 2013 Sveitsin mukana sensaatiohopeaa napannut laituri Denis Hollenstein.

Sveitsi jatkoi toiseen erään siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Suomen maalia vartioinut Atte Engren sai kaivaa toistamiseen kiekon selkänsä takaa, kun yleensä oikealla laidalla viilettävä, mutta ottelussa puolustajan paikkaa hoitanut, Fabrice Herzog toimitti kiekon Leijonien maaliin toisen erän toisella minuutilla.

Pian Herzogin maalin jälkeen ottelun alussa jäähyn muodossa kunnostautunut Julian Walker onnistui maalinteossa, eikä keskieurooppailaiset antautuneet toisessa erässä kertaakaan, joten kolmanteen erään lähdettiin 3-0-tilanteessa.

Vaikka päätöserässä Juha-Pekka Hytönen onnistuikin toimittamaan kiekon ohi Sveitsin maalilla hyvän ottelun pelaneen Lugano-vahti Daniel Manzaton, loppui Leijonien kiri viimeistään, kun Hollenstein viimeisteli illan toisensa tyhjään rysään ja varmisti joukkueelleen 4-1-voiton.

Leijonat kohtaa Sveitsin toistamiseen pitkäperjantaina Baselissa. Aprillinpäivän esityksestä on syytä parantaa seuraavan kahden päivän aikana.