1 - 3
Ruotsi nappasi vahvasti torjuneen Lundqvistin johdolla välieräpaikan.

Getty Images

Ruotsi taivutti Sveitsin tiukassa taistossa

Ruotsi ja Sveitsi kävivät tiukan taiston välieräpaikasta. Ruotsi nappasi jatkopaikan lopulta tiukan puolustuspelaamisen ja tehokkaamman viimeistelynsä ansiosta 3−1-lukemin.

Ruotsi aloitti puolivälierän Sveitsiä vastaan räväkästi ja hallitsi erän alkupuoliskoa selvästi. Ottelun maalihanat avasi Nicklas Bäckström reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun hän upotti kiekon Oscar Lindbergin laukauksen irtokiekosta Leonardo Genonin selän taakse. 

Ruotsin kakkosketju Lindberg-Bäckström-William Nylander oli erässä muutenkin joukkueensa parhaimmistoa ja sai luotua muutamia hyviä tilanteita.

Erän edetessä peli kuitenkin tasoittui ja Sveitsikin alkoi saada omaa peliään toimimaan. Joukkue tulikin tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Gaetan Haasin hyvän nousun päätteeksi lähettämä syöttöyritys kimposi ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larssonin luistimista maaliin.

Sveitsi jatkoi vahvaa peliä toisen erän alussa ja pääsi heti erän alkuun pyörittämään neljä minuuttia ylivoimaa Bäckströmin saatua 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. Ylivoimalla joukkue ei suuresta laukausmäärästä huolimatta saanut tulosta aikaan.

Ruotsi pääsi peliin mukaan paremmin erän vanhetessa ja viimeisteli omista paikoistaan tehokkaasti. Se siirtyi 2−1-johtoon erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Nylander karkasi Ekman-Larssonin avauksesta läpiajoon ja onnistui vielä kaatuessaankin siirtämään kiekon Genonin ohi.

Sveitsillä oli erän lopulla vielä hyvä paikka tasoittaa ottelu, kun Denis Hollenstein pääsi kokeilemaan läpiajosta. Yritys meni kuitenkin ohi maalin ja erätauolle poistuttiin Ruotsin johdossa.

Päätöserässä Ruotsi näytti vahvuutensa halliten erää selvästi. Läpi pelin tiiviisti puolustanut joukkue siirtyi 3−1-johtoon heti erän alussa, kun Alexander Edler siirsi Genonin eteensä torjuman laukauksen maaliin.

Sveitsi jatkoi erässä tutun yritteliästä peliään, mutta Ruotsi onnistui pitämään joukkueen parhailta paikoilta pois. Kertaalleen joukkue sai kiekon maaliin asti Dominik Schlumpfin ohitettua loistavasti torjuneen Henrik Lundqvistin. Maali kuitenkin hylättiin sveitsiläisten kovasta protestoinnista huolimatta, sillä peli oli vihelletty poikki ennen maalin syntyä.

Sveitsi haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei siinä onnistunut, joten Ruotsi nappasi välieräpaikan 3−1-numeroin. Välierissä Ruotsi kohtaa lauantaina Suomen.

Kommentit

Lisää aiheesta