Ruotsi ahtaalla Sveitsin kanssa - Burakovsky nousi ratkaisijaksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi juhli voittoa voittomaalikisan jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Moskovan lohkon iltapelissä Sveitsi piti Ruotsia tiukoilla. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikisassa, jossa ratkaisun iski Ruotsin André Burakovsky.

Ruotsi aloitti ottelun Sveitsiä vastaan vahvasti ja sai kiekon kertaalleen jo maaliinkin, mutta maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Sveitsi siirtyi erän edetessä kuskin paikalle ja Sven Andrighetto laukoi joukkueen johtoon ajassa 18.21.

Toinen erä oli hyvin jäähyjen sävyttämä, sillä Ruotsille vihellettiin neljä ja Sveitsille viisi kaksiminuuttista. Sveitsi jatkoi vahvaa otettaan erän alkupuoliskolla, mutta erän vanhetessa Ruotsi sai pelistä paremmin otetta.

Ruotsi tuli pelissä tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Johan Sundström iski ylivoimalla irtokiekon maalinedusruuhkasta Reto Berran selän taakse.

Burakovsky iski ottelulle ratkaisun

Kolmannen erän alussa Sveitsi siirtyi uudelleen johtoon, kun Erik Blum laukoi siniviivalta ja Denis Hollenstein ohjasi ylivoimalla 2-1-johtomaalin.

Sveitsille aukesi loistotilaisuus lisätä johtoaan hetkeä myöhemmin, kun joukkue pääsi pyörittämään hetken kahden miehen ylivoimaakin. Ylivoima päättyi kuitenkin tuloksettomana.

Ruotsi puolestaan käytti oman erikoistilanteensa hyväkseen ja Gustav Nyqvist tasoitti maalinedustalta lukemiksi 2-2.

Tasoitusmaalin jälkeen Ruotsi otti kuskin paikan selkeästi itselleen, mutta ei onnistunut kahden miehen ylivoimallakaan iskemään ottelulle ratkaisua. Jatkoaika mentiin myös Ruotsin tahdissa, mutta Sveitsi kesti ottelussa 32 kertaa torjuneen Berran johdolla.

Voittomaalikisassa ratkaisijan viitan harteilleen otti Ruotsin André Burakovsky, joka ohitti Berran kahdesti.