Sveitsi varmisti jumbosijan välttämisen murskavoitolla Kazakstanista

MAAJOUKKUE / Raportti
Sveitsiläisyleisö sai lauantaina kuuden maalin edestä juhlittavaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Kazakstanin ja Sveitsin kohtaamisessa oli panoksena MM-kisojen ylimmältä tasolta putoaminen. Peli oli alusta alkaen Sveitsille kirjoitettu, ja maalivahti Reto Berra sai pitkiä aikoja miettiä kylmyyttä. Lopulta Sveitsin 6-2-voitto tiesi Kazakstanin putoamista 1A-divisioonaan.

Ottelun päätuomarit saivat ahkeraan puhaltaa pilliin, sillä rangaistuksia jaettiin yhteensä jopa 57 minuuttia. Kazakstan hamstrasi itselleen näistä minuuteista peräti 45 minuuttia.

Avausmaalin iski Sveitsi alivoimalla, kun Dean Kukan heitti rystyltä helposti Vitali Jeremejevin ohitse. Hetken pelaamisen jälkeen Dennis Hollenstein iski Kazakstanin veskarin luistimien välistä Sveitsin kahden maalin johtoon ja luukulle luisteli Aleksei Ivanov.

Kazakstan onnistui luomaan maalintekopaikkoja harvoista onnistuneista hyökkäyksistään, mutta sveitsiläiset olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan siivoamassa riskit pois.

Lopullinen niitti oli kapteenin teko

Toisessa erässä Sveitsi pääsi viiden minuutin ylivoimalle, kun Kazakstanin kapteeni Nikolai Antropov iski Kevin Romyn jään pintaan. Ylivoiman puolessa välissä Yannic Weber eteni helposti viivalta b-pisteen kaarelle, löi ranteet lukkoon ja verkko heilahti.

Rangaistuksen umpeutumisen jälkeen Sveitsi nosti jalan kaasulta ja peli passivoitui. Kazakstan ei paljoa keskialuetta pidemmälle päässyt, eikä Sveitsi rakentanut monimutkaisia hyökkäyskuvioita.

Loppuminuuteilla Kazakstan otti jälleen rangaistuksen, ja Sveitsin Eric Blum työnsi avaimen lukkoon ja käänsi sitä heittämällä kiekon maalin edestä jo neljännen maalin.

Löylyä lisää

Päätöserän alkuvaiheilla Sveitsille siunaantui jälleen ylivoima, ja Luca Cunti iski kiekon maalin edestä täysin avuttoman Ivanovin selän taakse. Myös Kazakstanille tarjottiin laihaa lohtua ylivoimalla, mutta pian sen jälkeen sveitsiläinen Blum halusi kasvattaa pistesaldoaan ja onnistui maalinteossa.

Lopulta Kazakstan sai laihaa lohtua, kun ylivoima lopulta toimi. Vadim Krasnoslobodtsev ohjasi maalin edestä Kevin Dallmanin vedon ensimmäisen kerran Reto Berran ohi. Tämä piristi hiukan kazakstanilaisia ja paine siirtyi Sveitsin puolelle.

Viimeisellä minuutilla Kazakstan sai vielä ylivoiman ja kiekko löysikin tiensä maaliin, joka vielä varmistettiin videolta. Tämä ei kuitenkaan paljoa lohduttanut, ja Sveitsi ainakin varmisti paikkansa A-sarjassa, kun taas Kazakstan joutuu ensi vuonna 1A-divisioonan kisoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle