Suomen vahva fyysinen peli ja hyvä joukkuepeli toivat kolmen maalin voiton

MAAJOUKKUE / Raportti
Jarkko Immonen oli torstaina taas suuressa roolissa. (arkistokuva)
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi ja Venäjä jatkoivat valmistautumista tuleviin Tšekin MM-kisoihin torstaisella kohtaamisellaan. Pelin taso ei juuri hurmannut, mutta Leijonat nipisti tyylipuhtaan 3−0-voiton.

Suomen tehot jakautuivat tasaisesti eri pelaajille. Hyökkääjä Jarkko Immonen (0+2) oli joukkueen tehomies. Tommi Huhtala, Sami Lepistö ja Petri Kontiola vastasivat Suomen maaleista. Teemu Hartikainen, Oskar Osala ja Anssi Salmela kunnostautuivat puolestaan Immosen vanavedessä syöttelijöinä.

Suomen päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen joukkueen peliesitykseen, vaikkei se katsomossa välttämättä suuria hurraa-huutoja nostattanutkaan.

− Meillä oli tasapainoinen ja laadukas joukkuepeli, sieltä ei kyllä rakoja löytynyt tänään. Pelasimme neljän kentän hyvää joukkuepeliä.

Huonoja puolia Jalonen ei pelistä erikseen maininnut tai löytänyt ja totesi, että Venäjä-peli käydään vielä tarkasti läpi.

− Olimme pelin ytimessä 60 minuuttia. Analysoidaan tämä nyt rauhassa.

Fyysinen peli astui isoon rooliin

Suomi parhaimmillaan dominoi peliä sekä fyysisesti että pelillisesti. Venäjällä oli paikoin suuria vaikeuksia vastata haasteeseen. Jalonen totesi olleensa myös tyytyväinen fyysiseen puoleen.

− Olemme puhuneet siitä, että varsinkin laitojen lähellä meiltä täytyy löytyä oikeanlaista fyysisyyttä. Tänään me näytimme sitä ja se on mielestäni osa nykypäivän jääkiekkoa.

Varsinkin Suomen romuluisempi osasto kunnostautui fyysisessä pelissä ja Jalonen jakoi erityishuomiota siitä kahdelle uudelle NHL-vahvistukselleen.

Jyrki Jokipakka ja Rasmus Ristolainen olivat hyviä tänään, he sisäistivät nopeasti pelimme. Hyvä suoritus molemmilta.

Lopuksi osansa kehuista sai myös puolustuspelaaminen. Venäjä laukoi vain 16 kertaa maalia kohti koko pelissä ja puolet niistäkin tuli kolmannessa erässä. Jalonen totesi, että Suomella oli ollut vastalääke venäläisten hyökkäyspelaamiseen jo alusta alkaen.

− Venäjällä ei ollut paljoa maalipaikkoja. Venäläinen joukkue kun on kyseessä, niin kokemukseni mukaan heidän suorahyökkäyspelaamisensa pitää ottaa pois. Sen me otimme kyllä kylmän viileästi pois. Tavallaan heidän hyökkäyspelinsä tukehtui siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle