Suomi kukisti Yhdysvallat - Pulkkinen jälleen hyvässä vireessä

MAAJOUKKUE / Raportti
Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin johtama ylivoimaviisikko juoni Suomen toisen maalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonat jatkoi voitokkaita otteitaan, kun Yhdysvallat kaatui viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-kisoja 3-2. Varsinaisella peliajalla Suomen maaleista vastasi Teemu Pulkkinen. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Leo Komarov.

Uusien pelaajien mukaantulo ja lukuisat ketjumuutokset näkyivät Leijonien otteissa ottelun alussa. Yhteispelaaminen erityisesti pelin avaamisessa ei toiminut, kun ajoitukset ja syötöt eivät olleet kohdillaan.

Erän edetessä Suomi sai vahvemmin otetta pelistä. Pitkä pyöritys palkittiin, kun Yhdysvallat joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Sebastian Ahon ja Teemu Pulkkisen yhteispeli toimi mainiosti, kun Pulkkinen tykitti tutulta paikalta b-pisteen kaarelta Suomen ylivoimalla johtoon.

- Ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuunottamatta olen ihan tyytyväinen. Alettiin sitten pelaamaan sen ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, päävalmentaja Kari Jalonen totesi ottelun jälkeen.

Suomen johtomaalista ehti kulua vain puoli minuuttia, kun Auston Matthewsin johtama hyökkäysvitja iski pelin tasoihin. Useiden pomppujen jälkeen kiekko päätyi lopulta Mikko Koskisen ohi. Maali merkittiin Jordan Schroederin nimiin.

Leijonille avautui loistava mahdollisuus toisen erän alussa mennä uudelleen johtoon, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Tilaisuuden Aleksander Barkovin johtama ylivoimaviisikko käyttikin hyväkseen komeimmalla mahdollisella tavalla. Jussi Jokinen jatkoi Patrik Laineen syötön nopeasti takatolpalle Pulkkiselle, joka sai viimeistellä illan toisensa lähes tyhjään maaliin.

Hyvään vireeseen Leijonissa päässyt Pulkkinen oli syystäkin iloinen onnistumisistaan.

− Onhan se aina hienoa tehdä maaleja, ei sitä käy kiistäminen. Joukkueena kuitenkin mennään, ja tänään voitettiin peli, mikä on vielä maukkaampi asia, Pulkkinen kertoi ottelun jälkeen.

Yhdysvallat iski toisen hieman onnekkaan maalin ja tasoitti ottelun. Kun kolmannessa erässä ei maaleja nähty, ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Voittomaalin Leijonille iski lopulta Leo Komarov.

Suomi sai ajettua uusia pelaajia sisään

Päävalmentaja Jalosen mukaan Yhdysvallat-ottelu oli äärimmäisen tärkeä siksi, että joukkueen vahvuuteen uutena pelaajina liittyneet pääsivät pelaamaan vielä ennen kisojen alkua.

− Ajateltiin aluksi Jeren (Lehtinen) kanssa, että tulee kyllä huonoon paikkaan tämä peli. Nyt on kuitenkin semmoinen tunne, että me tarvittiin tämä, Jalonen kertoi ottelun jälkeen.

− Ottelu ei ollut niinkään tuloksen puolesta tärkeä, vaan siksi, että saatiin Barkov, Jokinen ja Laine mukaan ja nähtiin, että heidän peli toimii, hän jatkoi.

Barkovin ja Laineen rinnalla pelanneen Jokisen mukaan etenkin pelin alussa oli vaikeuksia löytää yhteistä säveltä ja sujuvaa viisikkopeliä.

- Oli muutama uusi viisikko, joten vähän aikaa menee, että löytyy yhteispeli, Jokinen totesi.

Esimerkkinä hän mainitsi sen, kuinka laiturit täyttävät oman alueen, kun tullaan puolustamaan. Sen lisäksi Jokisen mukaan kiekkoja menetettiin liikaa.

- Molemmilla siniviivoilla menetettiin kiekkoja. Tarvitaan lisää huolellisuutta, Jokinen päätti.