Haluttoman oloinen Suomi kairasi Latviasta niukan voiton

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi pelasi erittäin nihkeän Latvia-ottelun.
Suomi ja Latvia ottivat yhteen karsintasarjan ensimmäisessä osassa. Nuoret Leijonat oli jo suurissakin vaikeuksissa, mutta päätöserässä joukkue iski tarvittavat maalit.

Suomi lähti avauserään tekemään maaleja, mutta viimeinen tahto näytti puuttuvan tekemisestä. Suomi onnistui tekemään ottelun avausmaalin, kun Vili Saarijärvi kiskaisi viivalta kiekon ohi Latvian Mareks Mitensin. Suomi sai maalin lisäksi kiekon muutaman kerran myös maalirautoihin. 

Ensimmäinen erä oli varsinkin Suomelta uninen, eikä latvialaisia saatu pudotettua niin kuin sinivalkoiset olisivat varmasti halunneet. Toisessa erässä Latvia jopa ajoittain hallitsi peliä. Maksims Ponomarenko tasoitti pelin laukauksella, joka yllätti Veini Vehviläisen melko helposti.

Päätöserässä Suomi hallitsi kiekkoa pitkiä jaksoja. Eeli Tolvanen ohjasi Nuoret Leijonat 2−1-johtoon. Latvia ei takaiskusta huolmatta pudonnut kyydistä vaan painoi ajoittain vaarallisestikin peliä Vehviläisen maalia kohti.

Suomen otteista paistoi koko ottelun ajan flegmaattisuus, ja voittamisen palo loisti poissaolollaan.

Suomi pelasi johtoasemassa varman päälle, mutta latvialaiset onnistuivat silti välillä rikkomaan sinivalkoisten pelin. Lisämaaleja Suomi ei onnistunut tekemään. Latvialla oli ottelun lopussa vielä muutama maukas maalintekopaikka, mutta vedot viuhuivat − Suomen onneksi − ohi maalin. 

Suomi siirtyi paras kolmesta -ottelusarjassa 1−0-johtoon. Seuraava ottelu pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle