U18: Suomi peittosi isäntämaan vaihtelevassa pelissä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi pääsi tuulettamaan taas perjantaina.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Suomi ja Sveitsi jatkoivat kisaurakkaansa perjantaina. Suomi nappasi toisen voittonsa putkeen kaatamalla isäntämaan 3-1 Vili Saarijärven (1+1) ja Patrik Laineen (1+1) johdolla.

Suomi vei ensimmäistä erää pääosin. Se vei laukaukset 11-6 ja piti kiekkoa enemmän hallussa. Jesse Puljujärvi vei Pikkuleijonat johtoon reilun kuuden minuutin kohdalla saatuaan hienon poikittaissyötön Patrik Laineelta.

Sveitsi paransi otettaan pikkuhiljaa erän edetessä. Se selvitti yhden alivoiman ja nousi lopulta rinnalle Denis Malginin maalilla reilun 13 minuutin kohdalla. Suomen maalivahti Veini Vehviläinen ei ollut tilanteessa parhaimmillaan. Suomi teki muutenkin yllättävän paljon hermostuneita virheitä, mutta sveitsiläiset eivät niitä pystyneet kunnolla hyödyntämään.

Suomi hukkasi erän lopulla vielä yhden ylivoiman ja sen myötä erätauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Keskimmäinen erä oli tasaisempaa

Sveitsin Roger Karrer sai jäähyn pelin viivyttämisestä ensimmäisen erän loputtua ja Suomi hyödynsi ylivoimansa toisen erän alussa. Laine ohjasi Vili Saarijärven laukauksen ja Joren van Pottelberghe jäi vaille mahdollisuuksia.

Toinen erä oli kaiken kaikkiaan tasaisempaa kiekkoilua. Sveitsi pelasi tasalaatuisemmin kuin avauserässä ja laukoi tuplasti enemmän kohti maalia kuin Suomi. Kumpikin joukkue pääsi vielä kertaalleen ylivoimallekin, mutta tuloksetta.

Suomen peliä pystyi kuvaamaan sanalla sekava. Sveitsikin paransi otettaan, mutta suomalaiset aiheuttivat itselleen tarpeeksi ongelmia epävarmalla pelaamisellaan. Tilanne jäi kovin aukinaiseksi päätöserää lähestyttäessä.

Sveitsi ei kyennyt nousemaan

Päätöserä oli pääosin todella sekavaa kiekkoilua. Vetoja kyllä saatiin maaleja kohti, mutta todellisia maalipaikkoja ei läjäpäin ollut. Erän puolivälissä Suomi joutui alivoimalle, mutta tilanne tasoittui vain hetkeä myöhemmin. Tällä tasavajaalla suomalaiset iskivät illan kolmannen maalinsa, kun Saarijärven laukaus upposi b-pisteeltä.

Sveitsi ei kuitenkaan luovuttanut. Sen suureksi ongelmaksi muodostui kuitenkin laadukkaiden maalipaikkojen puute ja Suomen puolustuspeli. Joukkue otti aikalisän ja maalivahdin pois reilu kaksi minuuttia ennen loppua ja pääsi kahden miehen ylivoimallekin, mutta tuloksetta. Kiri ei riittänyt, vaan Suomi vei voiton 3-1.

Suomi jatkaa kisaurakkaansa sunnuntaina Latviaa vastaan. Sveitsi saa vastaansa jo lauantaina Kanadan.