Namuttelu vaihtui tappioon - Tanska yllätti Leijonat

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonat koki turnauksen ensimmäisen tappionsa, kun Tanska oli 3–2-lukemin parempi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Rallattelu oli Suomen otteista kaukana, kun Tanska laittoi voitosta voittoon edenneen Leijonat koville ja nappasi 3–2-voiton.

Namuttelut, leikittelyt ja murskajaiset olivat Leijonien kohdalla historiaa, kun joukkue kohtasi MM-kisojen neljännessä ottelussaan Tanskan.

Äänekkään kotiyleisön edessä pelannut Tanska tyrkkäsi paksuja kapuloita Leijonien rattaisiin ja teki melkoisen yllätyksen rynnistämällä 3–2-voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen.

Leijonat oli murskannut kolmessa ensimmäisessä ottelussaan vastustajansa, mutta Tanska laittoi Leijonien joukkueen koville. 

Tanskan hyökkäys sai otteluun kaksi kovaa vahvistusta suoraan Pohjois-Amerikasta NHL-joukkue San Jose Sharksista. Mikkel Bödker ja Jannik Hansen pelasivat ensimmäisen ottelunsa turnauksessa Suomea vastaan.

Bödker olikin voitossa ratkaisevassa roolissa, kun Tanska iski kolmannen erän loppuvaiheilla 3–2-voittomaalin. Bodker tarjoili ylivoimalla Nichlas Hardtille loistosyötön maalin eteen, ja Hardt sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin.

Leijonat tuli kahdesti tasoihin

Leijonille ottelu oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että joukkue oli takaa-ajajan roolissa. Norjaa, Latviaa ja Etelä-Koreaa vastaan Leijonat iski nopeasti muutaman maalin ja kasvatti johtoaan otteluiden edetessä.

Tanska oli kuitenkin vielä kovemman tason vastustaja. Useilla NHL-pelaajilla höystetty joukkue oli erityisen vahva fyysisellä osa-alueella ja kaksinkamppailuissa. Erityisesti joukkue pystyi iskemään nopeasti ja terävästi vastaan sekä oli tehokas ylivoimapelissään.

Tiivis taistelu hieman ryöpsähti toisessa erässä, kun Hansen taklasi rajusti Leijonien Tommi Kivistöä. Pian tilanteen jälkeen Saku Mäenalanen vastasi samalla mitalla, tällä kertaa tosin sääntöjen vastaisesti.

Tanska meni toisessa erässä johtoon Frans Nielsenin ylivoimaosumalla. Nielsen sai luistella vapaasti kiekon kanssa b-pisteen tuntumaan ja tarkka laukaus ohitti Ville Husson.

Sebastian Aho kuittasi Tanskan johto-osuman pian ylivoimalla, mutta erän lopussa Tanska karkasi jälleen maalin edelle. Leijonien rohkea pelaaminen hyökkäysalueella kostautui. Sinipaidat vyöryivät neljän pelaajan voimin syvälle Tanskan alueelle. Kiekko ajautui kohti siniviivaa, jossa puolustaja lähti vielä rohkeasti kiekkoa vastaan. Kiekko päätyi tanskalaisten lapaan, Oliver Björkstrand karkasi läpi ja tykitti kotiyleisön mieliksi joukkueensa johtoon.

Leijonat otti päätöserässä tappioasemassa pelin tiukasti kontrolliinsa ja loi laadukkaita maalipaikkoja. Tosin Leijonien rohkea hyökkäyspelaaminen oli kostautua jälleen, kun Björkstrand karkasi toistamiseen läpi mutta tällä kertaa tuloksetta.

Mikael Granlund napautti maalinedustalta Suomen tasoihin neljä minuuttia ennen loppua, mutta se oli laiha lohtu Leijonille. Teuvo Teräväinen kiskaisi kiekon suoraan katsomoon, joutui jäähylle ja Hardt huudatti tanskalaisyleisöä voittomaalilla kaksi minuuttia ennen loppua.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Kanadaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle