Tšekki pykälän verran Suomea parempi - Markus Granlundille uran ensimmäinen A-maajoukkuepeli

MAAJOUKKUE / Raportti
Tomi Sallinen iski Leijonien illan avausmaalin.
Tšekki kaatoi Suomen torstaina Oulussa pelatussa maaottelussa lukemin 3-2. Ottelu ratkesi Tšekin tehokkaampaan viimeistelyyn. Kaksi vierasjoukkueen maaleista kirjattiin oululaisille tutun Lukas Kasparin nimiin.

A-maajoukkuetason pelejä ei pelata Oulussa turhan usein, sillä ennen torstain ottelua A-maajoukkue oli pelannut kaupungissa edellisen kerran vuonna 2005. Maaottelu ja muutamat NHL-vahvistuksen houkuttelivat Raksilan jäähalliin lähes 6000 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas, mutta erityisesti Suomen joukkueen otteet olivat hieman unisia. Tšekin Lukas Kaspar iski ottelun avausmaalin Michal Kempnyn ja Michal Jordanin syötöistä, kun ottelua oli pelattu reilut kuusi minuuttia.

Juuri erän puolen välin jälkeen duo Tomi Sallinen-Jere Sallinen yhdessä Rony Ahosen kanssa iski ottelun tasoihin. Maalin teki veljeksistä vanhempi, Tomi ja syöttöpisteen itselleen merkkautti vuoden nuorempi Jere. Toinen syöttöpiste merkattiin Ahoselle.

Hetki ennen ensimmäisen erän loppua Tšekin Kempny laukoi vierasjoukkueen johtoon Tomas Kundratekin ja Petr Koukalin syötöistä.

Alkuviikosta Suomen joukkueen vahvuuteen liittynyt Markus Granlund kertasi ottelun kulkua pelin jälkeen. Granlund pelasi uransa ensimmäisen A-maajoukkueottelunsa samassa kentässä Mika Pyörälän ja Sebastian Ahon kanssa.

− Mielestäni ensimmäisessa erässä minulla ja koko joukkueella oli peli vähän hakusessa, Granlund totesi.

− Ketjuna saimme parannettua toiseen erään ja saimme luotua enemmän painetta Tšekin päätyyn. Kolmannessa erässäkin meillä oli paikkoja ja saimme luotua painetta, mutta emme ehkä päässeet ihan ykköspaikoille. Paljon on vielä parannettavaa, keskushyökkääjä kertasi ketjunsa otteita.

Toisessa erässä Granlundin johtama ykkösketju tasoitti ottelun ylivoimalla, kun Aho laukoi kiekon maaliin keskushyökkääjän syötöstä.

− Sain kiekon ja Aho huusi, että on vapaana. Heitin kiekon sinne ja sattui menemään perille saakka. Hieno veto Aholta, NHL-statuksellaan varman paikan kisakoneesta varmistanut Granlund kertasi.

Leijonat ei saanut juhlia tasoitustaan kovinkaan kauaa, sillä hetki myöhemmin Tšekin Kaspar pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka Leijonien Pekka Jormakka päätti juuri ennen kuin Kaspar pääsi nokikkain Suomen maalivahdin Mikko Koskisen kanssa.

Ottelun tuomaristo totesi Jormakan häirinneen Kasparia maalintekotilanteessa sääntöjen vastaisesti, minkä seurauksena tšekkiläishyökkääjä pääsi kohtaamaan Koskisen rangaistuslaukauksen muodossa. Kaspar ei erehtynyt ja iski ottelun lukemat 3-2:een.

Kolmas erä oli maaliton, vaikka Suomi tekikin kaikkensa tasoittaakseen ottelun. Ottelu päättyi Tšekin 3-2-voittoon. Joukkueet kohtaavat toistamiseen lauantaina Kouvolassa.

Granlundilla oli ottelun jälkeen tiedossa asiat, joissa leijonalauma voi parantaa lauantaina.

− Me pystymme pelaamaan vielä tiiviimmin ja luomaan vielä enemmän maalipaikkoja. Sitä kautta maalitkin tulevat, hyökkääjä päätti.