Leijonat murjoi Slovenian odotetusti jäänrakoon - Ruotsilla vaikeuksia Saksan kanssa

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonat sai jatkuvasti luotua tilanteita Slovenian maalille.
Suomi kohtasi MM-kisojen alkulohkon neljännessä ottelussaan lähtökohtaisesti lohkon heikoimman maan, Slovenian. Ottelusta muodostui Leijonien näytös.

Suomi oli alusta asti kiinni kiekossa lähes täydellisesti. Slovenia joutui pyörimään ympäri kenttää juuri niin kuin Leijonat halusi. Pekka Rinteelle kirjattiin avauserään vain kolme torjuntaa, kun taas slovenialaismaalivahti Gasper Kroselj joutui venymään kiekon tielle 12 kertaa.

Suomi niittasi avauserään kaksi maalia. Leo Komarov pääsi maalinedusruuhkan jälkeen irtokiekkoon, josta Toronto Maple Leafsin hyökkääjä ei erehtynyt. Slovenia putosi ottelun vanhetessa kokoajan enemmän ja enemmän kyydistä.

Petri Kontiola niittasi vain puoli minuuttia Komarovin maalin jälkeen tilanteeksi 2-0, kun Kroselj hukkasi katseensa kiekosta. Kevyen näköinen sutaisu upposi slovenialaisten maaliin.

Slovenia putosi lopullisesti toisessa erässä

Aleksander Barkov seurasi Joonas Donskoin lähettämän laukauksen verkon perukoille heti kakkoserän alkajaisiksi. Osuma oli Slovenialle henkisen selkärangan katkeamisen paikka.

Slovenia pelaa jo huomenna tärkeän iltapäiväpelin Norjaa vastaan, joten selkien suoristumiseen oli löydettävissä inhimillinen syy. 3-0-maaliin toiseksi syöttäjäksi merkattiin kapteeni Jussi Jokinen.

Bostjan Golicicin istuessa kahden minuutin rangaistusta estämisestä iski Leijonien supermies Joonas Kemppainen - jälleen maalin edestä. Hienon esityön osumaan viritti Tuomo Ruutu.

Pekka Rinne Leijonien maalilla jatkoi varmoja torjuntaotteitaan jo kolmatta ottelua peräkkäin. Kuitenkaan Nashville Predatorsin huippuvahdin ei tarvinnut venyä kiekon tielle kahden erän aikana kuin seitsemän kertaa.

Päätöserässä harjoiteltiin kuvioita ja tuhlailtiin paikkoja

Tuloksellisen panoksen kadottua ottelusta pyrki Leijonat kolmannessa erässä lähinnä saamaan omaa peliään kuntoon. Lisämaaleihinkin oli mahdollisuuksia muun muassa positiivisen turnauksen tähän mennessä pelanneella Esa Lindellillä, mutta viime kaudella Ässiä edustanut puolustaja ei onnistunut venyttämään maaliverkkoja.

Leijonat hakivat myös ketjumuutoksin uusia tuulia pelaamiseensa. Ykkösketjuun nostettiin Leo Komarov Ruudun ja Kontiolan rinnalle. Juhamatti Aaltonen sen sijaan siirrettiin Kemppaisen ja Pesosen vitjaan.

Päätöserä ei tuonut enää lisämaaleja, joten selkeästä voitosta huolimatta kysymysmerkit Leijonien yllä säilyvät yhä. Hopeareunuksena oli, että Rinne pelasi jo kolmannen peräkkäisen nollapelinsä.

Suomi kohtaa seuraavaksi Slovakian lauantaina. Slovenia kamppailee puolestaan seuraavaksi Norjaa vastaan perjantaina.

Saksa piti Ruotsia tiukoilla

Ruotsi ja Saksa mittelivät tiukan ottelun illan toisessa pelissä. Saksa taisteli tiukasti loppuun saakka ja lukemat olivat lopulta 4-3 (2-1, 0-1, 2-1) ruotsalaisille. Ruotsin suurin sankari oli Oscar Möller 2+2-tehoillaan.

Ruotsi meni kahden maalin johtoon avauserässä reilussa 12 minuutissa Möllerin ja Joakim Lindströmin maaleilla. Saksa kuitenkin kavensi reilut neljä minuuttia ennen loppua Marcus Kinkin ylivoimamaalilla.

Toisessa erässä ei juuri tilastomerkintöjä nähty. Ruotsi hallitsi erää, mutta Saksa tasoitti Nicolas Krammerin maalilla erän kymmenennellä minuutilla.

Kolmas erä olikin sitten taas vivahteikkaampi. John Klingberg vei ruotsalaiset johtoon kolmannella minuutilla ja Möller lisäsi johtoa reilut viisi minuuttia myöhemmin. Ruotsi selvitti tämän jälkeen kaksi alivoimaa, muttei kyennyt estämään enää Matthias Plachtan kavennusmaalia reilut viisi minuuttia ennen loppua. Saksa otti lopussa maalivahdin vielä pois, mutta Ruotsi nappasi silti lopulta kolmen pisteen voiton.

Ruotsi kohtaa seuraavaksi Sveitsin lauantaina. Saksa kamppailee puolestaan Latviaa vastaan jo perjantaina.