Slovakian väkevä loppukiri piirun verran vajaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Kari Jalonen piiskasi Suomen voittoon Slovakiasta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi avasi maaottelukiertueensa Porissa voitolla Slovakiasta numeroin 3−2. Kolmannen erän nopeat ylivoimamaalit takasivat Suomelle voiton. Vieraileva maa punnersi lopussa kuitenkin maalin päähän, mutta minuutit ja sekunnit loppuivat kesken.

Leijonien maaottelukiertue alkoi EHC-turnauksen ottelulla Slovakiaa vastaan. Kokematon Suomen joukkue sai kammettua Slovakiasta tiukan voiton, ja sama vastustaja iskee vastaan heti huomenna perjantaina Turussa.

Vaikka Suomi olikin ylivoimainen avauserässä, ei paikoista huolimatta syntynyt kuin yksi maali, jonka viimeisteli ykköskentän sentteri ja nuoren Leijonajoukkueen kapteeni Tomi Sallinen. Ottelu tasoittui vanhetessaan, ja toisessa erässä pelattiinkin vauhdikasta kiekkoa päädystä päätyyn.

Kolmannen erän alussa Slovakian saamat samanaikaiset rangaistukset kostautuivat, ja Suomi kuittasi ensin kahden miehen ja heti perään yhden miehen ylivoimalla maalit. Porilaisyleisön riemu repesi, kun kauden 2013 Ässien mestaruusjoukkueeseen kuulunut Eero Elo latoi kiekon maaliin Suomen toisen maalin merkiksi.

Suomen päävalmentaja Kari Jalonen oli todella tyytyväinen Suomen peliin sekä hyvin onnistuneeseen tapahtumaan.

− Täytyy olla tyytyväinen. Ensimmäinen erä oli meiltä todellinen pyörremyrskyerä, mutta peli kyllä tasoittui. Meillä oli huippupaikkoja, mutta yksi meni vain sisään. Pelasimme tosi aktiivisesti. Tapahtumaan olen erittäin tyytyväinen, Poriin on saatu hieno halli ja upea pukukoppi, missä saatiin olla, summasi Jalonen.

Jalonen ylisti myös paljon joukkueen ensikertalaisia.

− Olen erittäin onnellinen siitä, miten kaikki ensikertalaiset laittoivat itsensä likoon. Jutut mitä harjoiteltiin, onnistui. Kaikki näyttivät, että leijonapojat pelaavat hyvää lätkää, Jalonen myhäili.

Vaikka pettymyksiä ei pelaajien osalta ollut, ei Jalonen halunnut vielä kommentoida tulevia MM-pelaajia.

− Niitä ei kannata vielä miettiä, kuka pääsee kisoihin, Jalonen sanoi.

''Ihan hyvät tilat joutua''

Lukon puolustaja Jesse Virtanen debytoi maajoukkuepaidassa rakkaan vihollisen kotihallissa. Virtanen otti vastuuta ylivoimalla, ja saikin lauottua Antti Erkinjuntin syötöstä ottelun voittomaalin. Ottelun jälkeen erittäin onnellisen oloinen Virtanen heilutteli uskollisesti paikalle saapuneille raumalaisille.

Maalistaan Virtanen kiitteli Erkinjunttia.

− Päästiin siinä hyvin ylivoimalla alueelle. Erkinjuntti antoi loistavan syötön ja maali oli puoliksi tyhjä, siihen oli hyvä laittaa, Virtanen saneli.

Ensimmäistä kertaa Leijona-paidassa esiintynyt Lukko-kasvatti pääsi aloittamaan maajoukkueuransa arkkvihollisen, Porin Ässien, pukukopista.

− Oli kyllä saatu hyvä tunnelma tänne Porin halliin. Oli nämä ihan hienot tilat joutua kokemaan, Virtanen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle