Suomi peittosi Ruotsin voittomaaleilla

MAAJOUKKUE / Raportti
Sakari Salminen veivasi Suomen voittomaalin sunnuntaina.
Suomi ja Ruotsi päättivät Venäjän EHT-turnauksen tiukalla ja jännittävällä kamppailulla. Ruotsi hallitsi suurinta osaa ottelusta, mutta Suomi sai pysyteltyä rinnalla ja johtikin kahteen kertaan. Loppulukemat olivat voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa, kun Sakari Salminen veivasi kiekon hienosti rystyltä maaliin. Suomelta onnistuivat myös Jarkko Immonen ja Joonas Donskoi.

Ruotsin onnistujat olivat Staffan Kronwall ja Oscar Möller. Linus Omarkin vedon Suomen maalivahti Mikko Koskinen kuitenkin torjui ja täten Suomi sijoittui toiseksi turnauksessa voittonsa myötä.

Ruotsi hallitsi suurinta osaa ottelusta

Ruotsi oli läpi ottelun pääosin hallitsevampi osapuoli. Avauserän alkupuolella se sai luotua useita maalipaikkoja, eikä Suomi tuntunut saavan juuri mitään aikaiseksi edes ylivoimalla.

Tilanne kuitenkin muuttui ajassa 13.36, kun Donskoi päätti hienon yksilösuorituksensa hienoon nostoon b-pisteeltä ohi Ruotsin maalivahti Henrik Karlssonin. Suomi kesti johtoasemassaan kuitenkin erän loppuun maalivahtinsa Koskisen johdolla, jolle kertyi 13 torjuntaa.

Ruotsi osoitti toisessa erässä toden teolla ylivoimansa vaarallisuuden. Suomi joutui alivoimalle reilun kolmen minuutin jälkeen ja kiekko löytyi maalista vain kymmenen sekuntia myöhemmin. Maalintekijä oli Möller. Suomi pääsi kuitenkin uudelleen johtoon vain reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun Salminen pääsi iskemään Immosen tarjoilusta kiekon maalin kulmalta sisään.

Tämän jälkeen peli kulki hetken tasaisemmissa merkeissä. Ruotsi pääsi kuitenkin vielä kolmeen kertaan ylivoimalle loppuerän aikana, joista viimeisessä taas helähti. Jimmie Ericsson oli tällä kertaa maalintekijänä. Kaiken kaikkiaan ruotsalaiset olivat hallitsevampi osapuoli toisessakin erässä, mutta Suomella alkoi löytyä paremmin ideaa tekemiseensä.

Loppupeli sujuikin toisenlaisissa merkeissä

Suomi tuli uudistuneella ilmeellä kolmanteen erään ja se näkyi. Joukkue hallitsi peliä, mutta maalinteko ei vain luonnistunut. Leijonat pääsi kolmeen kertaan ylivoimalle, mutta ne olivat laadultaan heikkoja. Edes aikalisä ei tuonut lisäpontta. Leijonien ote oli kuitenkin vahva läpi erän.

Ruotsin peli puolestaan kärsi alivoimista. Se ei muutenkaan saanut aivan vastaavanlaisella tavalla kuin aiemmin vastattua Suomen peliin ja sen hallinta jäikin lähinnä loppuerään. Ruotsikin otti vajaa minuutti ennen loppua aikalisän, mutta sekään ei siitä sen enempää kostunut. Täten peli venyi jatkoajalle.

Jatkoajalla ei nähty suuria ihmeitä. Alkupuoli oli hyvin tunnustelevaa pelaamista ilman maalipaikkoja. Suomi sai luotua puolenvälin tietämillä vaarallisen paikan, mutta tuloksetta. Suomi oli muutenkin aavistuksen parempi jatkoajalla.

Maaliton jatkoaika tarkoitti voittomaalikilpailuun etenemistä. Siinä Suomen kolme onnistujaa Salmisen johdolla päihittivät Ruotsin kaksi onnistujaa ja toivat kahden pisteen voiton Suomelle.

Päivän avauspeli oli Venäjän heiniä

Venäjä peittosi sunnuntain avauspelissä Tšekin lukemin 3-2. Maalintekijöinä toimivat Aleksander Kutuzov, Igor Grigorenko ja Jegor Jakovlev. Tšekit pääsivät kirimään toisessa ja kolmannessa erässä maalin päähän Jan Kovarin ja Erik Hrnan maaleilla. Venäjä vei kotiturnauksensa kuitenkin täydellä pistepotilla.