Suomi taisteli rankkarivoiton Venäjästä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi nappasi voiton Venäjästä voittomaalikilpailun jälkeen.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomi avasi MM-kisansa Malmössä ottelulla Venäjää vastaan. Suomen pelinrakentelu takkusi, mutta ottelun edetessä Suomen otteet piristyivät. Niukka, voittomaalikilpailun kautta puserrettu 3−2-voitto kuvasti ottelun kulkua hyvin.

Suomen naisten MM-kisaurakka alkoi Malmössä ottelulla Venäjää vastaan. Ottelu oli molemmille maille kisojen avauspeli ja se näkyi kummankin otteissa. Hallittu ja rauhallinen pelinrakentaminen ei ollut ainakaan avauserän teema. Kumpikaan joukkue ei päässyt A-luokan maalipaikoille ja tämä näkyi myös maalivahtien torjunnoissa.

Suomen Meeri Räisänen torjui avauserässä kolmesti, Venäjän Valerija Tarakanovan venyessä kiekon tielle viidesti.

Maaleja vain toisessa erässä

Ottelun maalihanat aukesivat toisen erän alkuminuuteilla, kun molemmat maat iskivät maalit minuutin sisällä toisistaan. Venäjä siirtyi ensin ylivoimalla johtoon Jenni Hiirikosken istuessa jäähyaitiossa. Valerija Pavlova suti kiekon maalin edestä ohi Räisäsen.

Suomi kuittasi takaiskuosuman kuitenkin nopeasti. Anna Kilponen antoi ranteen laulaa siniviivalta ja verkko pölisi Valeria Tarakanovan takana. 

Ottelun varsinaisen peliajan kaikki neljä maalia nähtiin toisessa erässä. Illan aikana muutamia taidokkaita väläytyksiä esittänyt hyökkääjä Olga Sosina vei Venäjän johtoon liruttamalla 2−1-osuman Räisäsen patjan ja tolpan välisestä kolosta maaliin.

Suomen tasoitus nähtiin muutama minuutti ennen erätaukoa. 186-senttinen puolustaja Rosa Lindstedt suojasi kropallaan hyvin kiekkoa ja veivasi venäläispuolustajan ohi näyttävällä harhautuksella. Komean soolosuorituksen viimeisteli tarkka veto yläkulmaan.

Ottelun kolmas erä ei tarjonnut pelillisesti suurta muutosta kummankaan joukkueen pelaamiseen, mutta Suomi alkoi piristyä. Varsinkin kolmannen erän loppu oli Suomelta vahvaa pelaamista, mutta sitä ei palkittu maalin muodossa. 

2−2-tilanteesta mentiin myös jatkoajalle, joka sekin jatkui maalittomana kolmannen erän tapaan. Tasainen ottelu venyi voittomaalikilpailuun, mikä oli pelitapahtumiin nähden aika osuva tulos.

Molempien maiden ensimmäiset kolme laukojaa epäonnistuivat ja ratkaisu tuli neljännessä laukaisuparissa. Venäjän 2-1-maalin tehnyt Sosina epäonnistui, mutta Minttu Tuominen ei.

Napakka laukaus yläkulmaan ja Suomi pääsi aloittamaan MM-kisat voitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle