Leijonat pyyhkivät Latvialla Jyväskylän jäätä

MAAJOUKKUE / Raportti
Pahasta tärskystä pelikuntoon toipunut Tommi Huhtala oli illan parhaimmistoa.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
Harvoin on nähty MM-kisoihin tähtäävän leirityksen aikana käydyissä otteluissa yhtä energistä ja hyvää peliä pelannutta Leijonalaumaa. Latvia oli vastaantulija Suomen latoessa taululle tylyt 5-1-lukemat.

Vaikka Leijonat pelasivat heikointa peliä avauserässä, oli Latvia siinäkin vastaantulija. Erän ainoasta laukauksesta maalinsa tehnyt vierailija ei päässyt hyökkäysalueelle kiekon kanssa käytännössä ollenkaan.

Kotijoukkueen liike ja pelivalmius pitivät vieraat jatkuvasti puoli askelta perässä ja sen takia Latvian pelaajat joutuivat jäähyilemään. Suomen kolmesta ylivoimasta viimeisin tuotti tulosta, kun Tommi Huhtala iski maajoukkueuransa avausmaalin Leo Komarovin syötöstä.

− Nyt en kyllä ihan varmaksi muista oliko maali ensimmäinen, mutta maaleja on aina mukava tehdä, naureskeli Liigan pudotuspeleissä pahan tärskyn saanut Huhtala.

Latvian avausmaalin iski puolivahingossa Gulis Galvins. Tuon maalin otti kontolleen Leijonien Blues-ketjussa pelannut Huhtala.

− Ensimmäinen maali meni kyllä minun piikkiini. Laukaus oli blokattavissa ja taisin siinä tehdä samalla maskia Kolppaselle.

Avauserän lievää liikkeen puutetta Blues-hyökkääjä piti luonnollisena tässä tilanteessa.

− Monella meistä on pelaamattomuutta takana ja se varmasti näkyi avauserässä. Parannettiin pelaamista koko ottelun ajan, tuumi tyytyväisen oloinen MM-kisaehdokas.

Kolmosvaihde silmään ja vilkku päälle

Toisesta erässä sinivalkoinen ryhmä lisäsi vielä kierroksia tuplaan, ja kaikki neljä ketjua vyöryttivät hyökkäyksiä tasaisesti. Viisikot ylittivät kerta toisensa jälkeen vastustajan siniviivan rintamana, ja loivat suorista hyökkäyksistä ja kulmapelin tuloksena roppakaupalla maalipaikkoja.

Jos hyökkäys oli hyvässä tikissä, sitä oli myös puolustus. Muutamia yksittäisiä kiekon hukkauksia lukuunottamatta Leijonat puolustivat jo keskialueella niin tiiviisti, ettei Latvian hyökkäysten rakentelemisesta tullut koko pelin aikana mitään.

Suomi iski toisessa ja kolmannessa erässä kummassakin kaksi maalia, vaikka paikkoja oli tuplamääräänkin. Maajoukkueuransa avausmaalin iskenyt Huhtala oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen ja tavoite oli kristallinkirkas, paikka MM-joukkueessa.

− Nälkä on todella kova, kun seurajoukkueen kausi jäi kesken. Leijoniin on aina mahtava tulla, kun kutsu käy, päätti illan parhaimmistoon kuulunut Huhtala.

» Lähetä palautetta toimitukselle