Tanska ryösti Slovakialta pisteen - Itävalta yllätti Sveitsin

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia voitti Tanskan voittomaalikilpailuun asti edenneessä ottelussa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Slovakia ja Tanska kohtasivat jääkiekon MM-kisojen toisen ottelupäivän avauspelissä. Slovakia oli yllättäen vaikeuksissa, ja Tanska ryösti siltä pisteen.

Suurin huomio Slovakian ja Tanskan välisessä ottelussa kiinnittyi huimaa meteliä pitäneisiin Slovakian kannattajiin. Ostravan halli oli lähes loppuunmyyty ja käytännössä täynnä pelkästään Slovakian kannattajia.

Ottelu oli koko ajan Slovakian hallussa. Se lähti hyökkäyksiinsä ajoittain verkkaisesti omalta alueelta ja pyrki löytämään keinoja Tanskan tiiviin keskialueen puolustuksen murtamiseksi. Tanskan hyökkäykset olivat yleensä nopeita vastahyökkäyksiä.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alussa. Tanska pelasi ylivoimaa, kun Patrick Björkstrand ohjasi maalin edestä Jesper Jensenin laukauksen ja vei Tanskan 1−0-johtoon.

Tanskan johto säilyi aina kolmannen erän puoliväliin saakka, vaikka Slovakia vyöryi hurjalla voimalla kohti Patrick Galbraithin vartioimaa maalia. Galbraith oli kuitenkin todella hyvässä vireessä ja piti Tanskaa välillä yksinään pystyssä.

Kolmannessa erässä mätettiin viisi maalia

Ottelun kahdessä ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, mutta kolmannessa erässä maalihanat aukesivat toden teolla molemmissa päissä. Slovakia meni erän puolivälissä jo 2−1-johtoon, mutta Nichlas Hardt kuittasi nopeasti ja toi Tanskan tasoihin.

Pientä ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun Dominik Graňák vei Slovakian uudelleen johtoon. Tanska kuitenkin kipusi uudelleen tasoihin kaksi minuuttia ennen loppua Daniel Nielsenin osumalla.

3−3-tilanteessa edettiin jatkoajalle, jossa molemmilla oli muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Maaleja jatkoerässä ei kuitenkaan nähty, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailussa.

Slovakialasiyleisön riemuksi Marko Daňo ratkaisi voiton Slovakialle voittolaukauskilpailussa. Slovakia nappasi kaksi pistettä ja Tanska yhden.

Myös Sveitsi−Itävalta-ottelussa edettiin voittomaalikilpailuun

Samaan aikaan pelatussa Sveitsin ja Itävallan välisessä kamppailussa edettiin niin ikään 3−3-lukemissa voittomaalikilpailuun asti. Sveitsi oli kiinni voitossa aivan ottelun loppuun asti, kunnes Itävallan Michael Raffl tasoitti vain 50 sekuntia ennen loppua. Voittolaukauskilpailussa ratkaisijaksi nousi Konstantin Komarek, ja Itävalta nappasi ottelusta kaksi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle