Yhdysvallat hallitsi mielin määrin - Ruotsi iski kuusi maalia

MAAJOUKKUE / Raportti
Viktor Arvidsson aloitti Tre Kronorin maalitalkoot.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jääkiekon miesten MM-kisojen ensimmäinen välieräottelu oli erikoinen. Vahvasti ottelua hallinnut Yhdysvallat laukoi maalia kohti maalia 41 kertaa. Anders Nilsson torjui ne kaikki, ja Ruotsi iski toisessa päässä kuusi maalia 20 laukauksella.

Ensimmäisen erän alussa Yhdysvallat loi parempia maalipaikkoja. Anders Nilsson oli kuitenkin terävänä maalillaan ja pysäytti niin Nick Boninon kuin Johnny Gaudreaun ottelun alkuhetkillä.

Erän puolivälin jälkeen Viktor Arvidsson vapautti Mattias Janmarkin, mutta tämän laukaus osui maalirautoihin. Muuten Ruotsi oli pahoissa vaikeuksissa, eikä saanut peliään kulkemaan ensimmäisessä erässä.

Kaikesta huolimatta Tre Kronor teki kuitenkin johtomaalin. Arvidsson pelasi Filip Forsbergin kanssa yhteen, ja Forsbergin laukauksen jälkeen kiekko putosi maalialueelle Keith Kinkaidin torjunnan jälkeen. Sieltä sen huomasi ensimmäisenä Arvidsson, joka siirsi sen maaliin.

Arvidssonilla oli maalinsa jälkeen myös läpiajo Forsbergin kaarisyötöstä, mutta tällä kertaa Kinkaid sai patjansa eteen.

Adam Larsson sai toisen erän alussa 2+2-minuuttisen, kun hänen mailansa osui Charlie McAvoyn kasvoihin. Tilanne sai kuitenkin alkunsa siitä, että nimenomaan McAvoy nosti Larssonin mailaa.

Ylivoima kääntyi kuitenkin Yhdysvaltojen kannalta karusti. Alex DeBrincatin heikko peli johti Mikael Backlundin läpiajoon, jonka jälkimianingeista Magnus Pääjärvi teki siirretyn rangaistuksen aikana Ruotsin toisen maalin.

Gaudreaun typeryys tuhoaa jenkkimahdollisuudet lopullisesti

Johnny Gaudreau otti sen jälkeen todella tyhmän huitomisrangaistuksen, ja Ruotsi kuittasi. Komean kuvion jälkeen Patric Hörnqvist teki lukemiksi 3−0. Syöttäjinä olivat Backlund ja John Klingberg, joka oli hetkeä aikaisemmin pelastanut kiekon omassa päässä maalialueelta.

Ruotsin maalitalkoot jatkuivat, kun vain 11 sekuntia edellisestä Janmark teki jo neljännen maalin. Yhdysvallat käytti osuman jälkeen aikalisänsä. Toisen erän loppu mentiin ilman osumia.

Kolmas erä oli tappiolla olevan Yhdysvaltojen hallintaa, mutta Nilsson piti koko ajan pintansa. Yhdysvallat otti maalivahdin pois jo heti erän puolivälin ylityttyä, mutta yritys päättyi lyhyeen Arvidssonin iskiessä ottelun toisen maalinsa. Laukaus oli pitkään Ruotsin ainoa koko erän aikana, ja myös toinen päätyi maaliin. McAvoyn menetettyä kiekon Backlund syötti Adrian Kempelle, joka pääsi sijoittamaan puolityhjään maaliin loppulukemat 6−0 Will Butcherin epäonnistuttua estely-yrityksissään.

Ruotsi pääsee tavoittelemaan toista peräkkäistä maailmanmestaruutta, temppua jossa se on onnistunut vain vuosina 1991-92. Yhdysvallat joutuu pelaamaan jälleen pronssiottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle