Ruotsi jäähyili itsensä vaikeuksiin - Tšekki ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi selvisi Tšekin ylivoimista päätöserässä säikähdyksellä.
Junior Kronorin suvereeni aloitus tulostaululla enteili Tšekille kylmää kyytiä Buffalon torstai-illassa. Ruotsi kuitenkin hölmöili itsensä vaikeuksiin, ja Tšekki nousi vielä otteluun mukaan. Alexander Nylander lopulta sinetöi voiton Ruotsille.

Marcus Davidsson ja Elias Pettersson veivät Ruotsin avauserässä kahden maalin karkumatkalle. Vaikka laukauksia ei kovinkaan paljoa tullut maalille saakka, tšekkiläismaalivahti Jakub Skarek piti siitä huolimatta joukkueensa mukana pisteissä kopaten pikkumustan koko ottelussa 20 kertaa.

Toisessa erässä keskieurooppalaiset pääsivät otteluun mukaan, kun Filip Zadinan laukaus ylivoimalla ohitti Ruotsin maalivahti Filip Gustavssonin. Ruotsi kaivoi osuman jälkeen verta nenästään ja joutui toisen erän lopuilla kahden miehen alivoimalle.

Tšekki ei kuitenkaan onnistunut tulemaan tasoihin unelmatilaisuudesta. Ylivoima lähti pyörimään hyvin Ruotsin alueella, mutta tšekkiläisviisikko yritti liian vaikeita syöttökuvioita Ruotsin murtamiseksi, ja Junior Kronor selvisi säikähdyksellä. Piakkoin Ruotsi sai oman ylivoiman, ja sen ruotsalaiset käyttivät hyväkseen.

Vaikka tšekkiläisnelikko peitti laukauksia hyvin ja pelasi uhrautuvasti, ei lopussa kiitosta seissyt. Tulevassa kotihallissaan pelannut Alexander Nylander löysi keinon peitota Skarekin, ja onnistui maalinteossa tolpan kautta nerokkaalla nousulla ja komealla laukauksella.

Tšekki ei lopussa vaihtanut maalivahtia kuudenteen kenttäpelaajaan, vaikka ahnaasti hakikin mahdollisuutta nostaa osakkeitaan pisteille edes niukasti. Enempään tšekkiläiset eivät kuitenkaan pystyneet ja Ruotsi nappasi toisen voittonsa turnauksessa.

Ruotsin päävalmentaja Tomas Monten oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka oli myös sitä mieltä, että Ruotsi voisi pelata vielä paremmin, nopeammin tasakentällisin.

− Olimme tänään parempia kuin ensimmäisessä pelissä. Valko-Venäjää vastaan olimme liian huolimattomia. Nyt pelasimme fiksummin. Erikoistilannepelaamisemme on ollut hyvää.

Viime vuonna Ruotsi voitti kaikki alkusarjan pelit, mutta lopputuloksena oli neljäs sija. Monten sanoi, että viimevuotinen joukkue pelasi ensimmäisissä peleissä paremmin kuin tämän vuoden joukkue.

Monten oli luottavainen sen suhteen, että Ruotsi pystyy vielä parantamaan peliään ja kamppailemaan turnauksen neljän parhaan joukkueen joukossa.

− Tämä joukkue on hioutunut tiukemmin yhteen kuin viimevuotinen. Viime vuonna meillä oli ehkä enemmän taitoa, mutta tänä vuonna joukkueemme tekee kovemmin töitä ja pelaamme vähän erilaista peliä. Siksi näitä joukkueita on vähän vertailla keskenään.

Tšekki kohtaa seuraavaksi sarjapaikasta taistelevan Valko-Venäjän lauantaina, ja Ruotsi puolestaan mittelee Sveitsin kanssa samana päivänä.

Muokattu 2.28: Lisätty Montenin kommentit.

» Lähetä palautetta toimitukselle