Ruotsi ratkaisi välierän Leijonia vastaan ylivoimalla

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi oli vahvempi maalineduspelaamisessa.
Kölnissä pelattiin toinen välierä, joka käytiin Suomen ja länsinaapuri Ruotsin välillä. Vauhdikkaassa ottelussa Ruotsi oli parempi maalein 4-1. Näin ollen Ruotsi jatkaa finaaliin, jossa se kohtaa Kanadan. Leijonien pronssiottelun vastustaja on Venäjä.

Ruotsi tuli ensimmäiseen erään todella vauhdikkaasti, mikä myöskin tuotti aika nopeasti toivottua tulosta, sillä Tre Kronor siirtyi 1-0-johtoon, kun oli pelattu vasta parisen minuuttia. Ruotsin avausmaalin teki Alexander Edler. Noin kolme minuuttia myöhemmin Leijonat tuli tasoihin, kun Juhamatti Aaltonen alusti ja Joonas Kemppainen laittoi kiekon sisään ruotsalaispelaajien välistä.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelun vauhti hieman tasaantui, vaikkakin mentiin pitkälti Tre Kronorin komennossa. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tasatilanteessa. Muun muassa Leijonien Sebastian Aholle siunaantui erän puolivälissä loistava maalintekopaikka.

Kun toista erää oltiin keretty pelaamaan ainoastaan noin viisi minuuttia, Suomen Valtteri Filppulalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Ruotsin ylivoima oli silkkaa hurmosta, sillä Filppula ei kerennyt istua boksissa montaakaan sekuntia. Tre Kronorin John Klingberg sivalsi siniviivalta kovan laukauksen, joka painui lopulta Suomen maalin yläkulmaan.

Erän viimeisellä viitosella Suomi joutui jälleen alivoimalle, kun Jesse Puljujärvelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Ruotsin ensimmäisen ylivoiman tapaan tämäkin päättyi lopulta maaliin. Tre Kronorin Niklas Bäckström tarjoili upean syötön William Nylanderille, joka iski kiekon ohi Harri Säterin ja Ruotsi karkasi jo 3-1-johtoon.

Maalin jälkeen Ruotsille tarjottiin mahdollisuus tehdä jo ottelun kolmas ylivoimamaali, mutta Leijonat pelasi hyvää alivoimaa, eikä Tre Kronor onnistunut kasvattamaan johtoaan. Toiselle erätauolle lähdettiin Ruotsin kahden maalin johtoasemassa.

Kolmannen erän alkuun Suomi tuli raikkaammalla jalalla, minkä seurauksena se myös sai luotua pari hyvää maalintekopaikkaa Ruotsin puolustusalueelle. Suomen viimeistely jäi näissä surkeaksi.

Ruotsi iski neljännen maalinsa, kun päätöserää oli pelattu noin nelisen minuuttia. Tre Kronorin Joakim Nordström löysi Säterin maalin etukulmasta pienen raon ja iski terävän rannelaukauksen suoraan maaliin.

Ruotsi kohtaa finaalissa sunnuntaina Kanadan, ja Suomen tie jatkuu pronssiotteluun, jossa se kohtaa Venäjän.