Leijonien alkulohko päättyi jälleen tappioon - parhaan lohkokakkosenkin paikka jäi haaveeksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Anton Lander pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ruotsi onnistui viemään B-lohkon ratkaisevan ottelun nimiinsä. Ottelu oli tiukka ja varsin puolustusvoittoinen, joten tilanteet jäivät vähiin. Patrik Zackrisson iski voittomaalin päätöserän puolivälissä ja tyhjiin tehdyn osuman myötä Ruotsi voitti Suomen 3−1.

Suomen kannalta kohtalokkaaksi koitui lyhyt jakso kuudella viittä vastaan. Eeli Tolvanen laukoi suoraan syötöstä ohi ja kiekko oli menossa sen jälkeen Ruotsille. Sen jälkeen Sami Lepistö rikkoi ruotsalaispelaajaa ja Suomi joutui vajaalle. Näin ilman maalivahtia pelaaminen toi vain tasamiehityksen kenttäpelaajiin. Lopullisen niitin iski Oscar Möller tyhjään maaliin.

Suomi oli Vancouverin ja Sotšin kisojen tapaan alkulohkonsa toinen. Toisin kuin kahdessa aikaisemmassa turnauksessa, tällä kertaa Suomi ei onnistunut nappaamaan suoraa puolivälieräpaikkaa, sillä lohkokakkosista Kanada oli parempi, koska sen tappio lohkovoittajalle Tšekille tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Suomi kohtaa neljännesvälierässään kisaisäntä Etelä-Korean.

Irtokiekot pomppivat Ruotsille

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta ilman vaarallisia paikkoja kumpaankaan kenttäpäätyyn. Alkuhetkien suurinta draamaa nähtiin, kun Petri Kontiola taklasi Jonas Ahnelöviä, ja tilanteessa pelaajien kypärät osuivat yhteen. Ahnelöv joutui jättämään kentän, ja hänen peliajakseen ottelussa kirjattiin vain 49 sekuntia.

Noin kuuden minuutin kohdalla Oscar Möller pääsi ampumaan takatolpalta poikittaissyötöstä, mutta Mikko Koskinen ehti eteen. Juuso Hietasen rangaistus toi Ruotsille ylivoiman, ja sen aikana kiekko menikin maaliin. Pär Lindholmin katsottiin kuitenkin ohjanneen Patrik Hersleyn laukauksen korkealla mailalla, ja näin videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin.

Ruotsi sai lopulta tehtyä myös hyväksytyn maalin. Tilanne lähti, kun Kontiola pääsi laukomaan Veli-Matti Savinaisen syötöstä. Viktor Fasth torjui laukauksen lähes siniviivalle asti, josta Linus Omark vapautti Anton Landerin läpiajoon. Lander laukoi kiekon Koskisen jalkojen välistä maaliin. Joonas Kemppaisella oli tilaisuus tasoittaa, mutta hän joutui laukomaan huonosta kulmasta.

Kemppainen onnistui lopulta maalinteossa heti toisen erän alussa, kun hän pääsi iskemään pomppivan kiekon maalialueelta sisään. Osuman syöttöpisteet merkittiin Miika Koivistolle ja Julius Junttilalle, jotka avasivat näin pistetilinsä arvokisoissa.

Seuraavien minuuttien aikana molemmat saivat tilaisuuden ylivoimaan, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Rangaistusten jälkeen Suomi sai aikaiseksi useammankin hyvän tilanteen, mutta Fasth onnistui saamaan varusteensa sekä Tolvasen että Jarno Koskirannan laukausten tielle.

Kolmannessa erässä Suomi oli ensimmäisenä ylivoimalla, mutta yritys jäi onnettomaksi. Heti perään Ruotsi onnistui kääntämään tilanteen edukseen, kun Patrik Zackrisson lapioi Johan Franssonin laukauksen paluukiekon maalin Atte Ohtamaan epäonnistuttua estelyssä.

Takaa-ajo ei tuonut Suomelle tulosta edes yhdestä ylivoimasta huolimatta, vaan Ruotsi voitti tyhjiin tehdyn osuman myötä kahdella maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle