Leijonat päätti Tšekin EHT-turnauksen hurjastellen voittoon Ruotsista

MAAJOUKKUE / Raportti
Jokiharju jatkoi maalitehtailuaan maajoukkuepaidassa.
Suomi ja Ruotsi päättivät Tšekin EHT-turnauksen keskinäiseen välienselvittelyyn. Leijonilla oli allaan turnauksessa yksi voitto ja yksi tappio. Suomi onnistui hankkimaan ottelussa riittävän johdon, ja pitämään siitä kiinni.

Leijonilla oli ennen sunnuntai-illan kamppailua Ruotsia vastaan takanaan tappio turnausisäntä Tšekille, ja voitto Venäjästä. Suomen kolmesta turnausmaalista ovat vastanneet Antti Suomela, Henri Jokiharju ja Jere Sallinen.

Eero Kilpeläinen oli maalilla tappiopelissä, ja Ville Husso sai voiton vyölleen. St. Louisin organisaatiossa tämän kauden pelannut Husso oli torjuntavuorossa myös Ruotsia vastaan. Turnausvoitosta ei kohtaamisessa enää pelattu, mutta MM-kisojen läheisyys piti huolen siitä, että kaukalossa oltiin tosissaan.

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä puolskoa varsin selvin ottein, luoden paikoin pitkiäkin painejaksoja Ruotsin kenttäpäätyyn. Sami Sandellin johtama vitja oli avauserässä Leijonien tiiveimpiä kokonaisuuksia.

Suomelan ketju nosti päätään erän loppua kohti mentäessä, kun keskushyökkääjä sivalsi pitkän painostuksen jälkeen kamppailun avausmaalin. Ruotsi oli pitkän aikaa tarkkailuasemissa.

Toisessa erässä Suomi sai tulevaa silmällä pitäen tärkeän maalin, kun Olli Palola napautti kiekon ohi Filip Gustavssonin. Vaikka Suomi oli tähän asti puolustanut Husson vartioiman maalin edustaa mallikaasti, onnistui Tre Kronor tulemaan maalin päähän. Anton Rödin ohjasi viivasta lähteneen kudin suomalaismaaliin. 

Vaikka toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, sen ollessa Suomen erä, avautui sini-valkoisille kuitenkin yllättävän vapaasti kahdella yhtä vastaan -hyökkäys. Jonas Enlund pääsi tarjoilemaan pienestä kulmasta huolimatta Jokiharjulle varman tontin siirtää Leijonat kahden maalin johtoon.

Myös päätöserän alku oli Leijonille terävä, kun Juuso Puustinen pääsi nautiskelemaan Toni Rajalan esityöstä 4−1-maalissa. Suomi otti ottelun hallintaansa neljännen maalin jälkeen, ja Gustavsson joutui olemaan Ruotsin maalilla herkeämättä valmiina.

Ruotsi tuli ainakin näennäisesti Dennis Everbergin maalilla mukaan peliin. Kuti painui ohi Husson varsin helposti, sillä kumilätkän lentoradalla ei ollut häiriötekijöitä. Sini-keltaiset saivat kavennusosumansa jälkeen selvästi uutta virtaa, ja pelin virtaus vyöryi Leijonien puolustusalueelle kerta toisensa jälkeen.

Länsinaapurin pyristelyn päätti lopullisesti Pekka Jormakka, joka karkasi vastustajalta läpiajoon. Ruotsalaisvahdin jalkojen välistä pönttöön päätynyt lirutus toi ottelulle sen lopullisen ratkaisun.

Everberg kavensi vielä illan toisellaan lukemiksi 5−3, mutta Leijonat raapi kahdella lisämaalilla varsin selvän 7−3-voiton. Tulos tiesi sitä, että Leijonat oli turnausisäntä Tšekin jälkeen toinen. Ruotsi oli kolmas, ja Venäjä jätettiin nollalla pisteellä joukon viimeiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle