Ranska oli vain suupala Pikkuleijonille toisessa ottelussa - Kaapo Kakko ja Ville Petman iskivät tehot 2+1

MAAJOUKKUE / Raportti
Kaapo Kakko oli yksi illan onnistujista.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Eilen Pikkuleijonat otti ensimmäisen voittonsa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun se peittosi Slovakian. Suomi jatkoi toiseen otteluunsa siitä, mihin se jäi, kun Pikkuleijonat otti vakuuttavan 7−0-voiton Ranskasta.

Suomi lähti heti ensimmäisen erän alkuun nopealla luistimella ja erittäin vauhdikkasti Ranskan hyökkäysalueelle. Varsinkin ensimmäiset viisi peliminuuttia kuluivat Suomen pelillisessä hallinnassa. Ranska tyytyi lähinnä kääntämään vastahyökkäyksistä, mutta Pikkuleijonat katkoi ranskalaisten aikeet, eikä Ranska onnistunut luomaan kuin pari puolittaista maalintekopaikkaa. 

Ensimmäisessä erässä Pikkuleijonat hyökkäsi erittäin suoraviivaisesti ja nousi laajalla rintamalla kohti Ranskan maalia. Kuitenkin Suomelta jäi uupumaan viimeinen viimeistely. Ranska onnistui sumputtamaan keskialuetta todella hyvin, ja tämä vaikeutti Pikkuleijonien loistaville maalintekopaikoille pääsemistä.

Pikkuleijonilla oli useita mahdollisuuksia tehdä ottelun avausmaali. Ranskan maalissa torjunut Valentin Duquenne hoiti kunnialla lukuisat suomalaisten yritykset, vaikka Pikkuleijonilla oli edessään välillä tyhjä maali.

Toisen erän alku oli erittäin vaikea Suomelle, sillä se otti ensimmäisellä puolikkaalla kaksi kahden minuutin rangaistusta. Suomalaisten onneksi ranskalaisten ylivoima ei ollut hyvää tasoa. Se ei saanut kahden rangaistuksen aikana juurikaan mitään aikaiseksi. Suomi pelasi erittäin vahvaa alivoimaa ja rakensi pari maalintekopaikkaa alivoimalla. 

Kun Suomi oli tullut jälleen täysilukuiseksi, tuotti erittäin kova painostus vihdoin tulosta. Tehottomuudesta ensimmäisellä kaksikymppisellä kärsinyt Suomi avasi maalitilinsä ottelussa, kun Kaapo Kakko vei Pikkuleijonat 1−0-johtoon kauniilla yksilösuorituksellaan, joka huipentui vanhanaikaiseen. 

Kakon tekemästä avausmaalista Pikkuleijonat sai entistä enemmän vauhtia omiin hyökkäyksiinsä ja se painoi aiempaa kovemmalla tempolla Ranskan alueelle ja parhaille maalintekosektoreille. Ajassa 35.02 Suomi karkasi ansaitusti kahden maalin karkumatkalle Ville Petmanin osumalla. Petmanin osumaan esityön teki Suomen ensimmäisen maalin iskenyt Kakko. 

Aivan toisen erän viimeisellä minuutilla soi jälleen Pikkuleijonien maalilaulu, kun pelikello pysähtyi aikaan 39.31. Suomen kolmannesta maalista vastasi Konsta Hirvonen. Kolmanteen maaliin esityön teki Petman. 

Ranskalaismaalivahti sai tehdä suuren päivätyön, ettei selän taakse mennyt enempää kuin kolme kiekkoa. Duquenne torjui pelkästään toisessa erässä 19 laukausta, kun toisessa päässä torjunut suomalaismaalivahti joutui venymään ainoastaan kolmen kiekon eteen.

Kolmas erä oli täysin Pikkuleijonien, ja se myös näkyi kenttätapahtumissa. Kolmannen erän ensimmäisen puoliskon viimeisillä minuuteilla se iski neljännen ja viidennen maalinsa. Suomen neljännestä maalista vastasi Anton Lundell ja viidennestä Kakko, joka iski illan toisen maalinsa. 

Tämä ei Suomelle riittänyt, vaan se iski vielä kaksi osumaa. Ajassa 51.51 se siirtyi kuuden maalin karkumatkalle Petmanin toisella maalilla. 7−0-lukemat kaunisteli Niklas Nordgren, joka päätti hienon nousunsa maaliin. Suomen kahteen viimeiseen maaliin esityön teki Lassi Thomson.

» Lähetä palautetta toimitukselle