Viime sekuntien maali ratkaisi Sveitsille

MAAJOUKKUE / Raportti
Sveitsiläiset pääsivät juhlimaan loppuhetkien voittomaalia.
Latvia ja Sveitsi avasivat olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen keskiviikkona. Ottelu oli tapahtumiltaan hyvin vaihteleva, ja vierasjoukkue hallitsi sitä pääosin. Sveitsiläiset onnistuivat ottamaan täydet kolme pistettä kolmannen erän viime sekuntien maalillaan lukemin 0-1 (0-0, 0-0, 0-1).

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 59.52, kun Simon Moser pääsi iskemään Mark Streitin syötön sisään aivan Latvian maalivahti Edgars Masalskisin edestä. Tähän Latvia ei ehtinyt enää vastata. Sveitsin voitto ei ollut ottelutapahtumiin nähden epäoikeutettu, mutta kummallakin joukkueella oli kyllä rutkasti paikkoja ratkaista ottelu jo aiemmin.

Sveitsi jyräsi avauserässä

Sveitsi aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi selkeästi avauserää. Tätä todistaa muun muassa maalia kohti suuntautuneiden laukausten tilasto, joka meni lukemin 12-6 Sveitsille.

Vierasjoukkue pääsi pelaamaan erän aikana myös kahteen kertaan ylivoimaa, mutta hukkasi kummankin mahdollisuutensa. Latvia taisteli miehekkäästi maalivahtinsa Masalskisin johdolla ja onnistui nollaamaan sveitsiläisten yritykset. Täten erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi

Toisessa erässä pelin kuva muuttui selkeästi. Latvia sai huomattavasti avauserää paremmin otetta pelistä ja pystyi haastamaan Sveitsin. Joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa kahteen kertaan erän alkupuolella, mutta ylivoiman taso oli aivan yhtä heikko kuin Sveitsillä.

Myös laukausten määrä tasoittui selkeästi, Sveitsi vei ne lukemin 10-12. Latviakin onnistui laadukkaiden maalipaikkojen luonnissa, mutta sekä Latvian Masalskis että Sveitsin Jonas Hiller pelasivat hyvin maaleillaan. Erätauolle mentiin jälleen kerran lukemissa 0-0.

Latvia joutui nielemään katkerimman mahdollisen tappion

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle se eteni, sitä enemmän Sveitsi pääsi niskan päälle. Joukkue vei laukaukset erässä peräti 15-5. Peli oli kuitenkin melko sekavaa ja kumpikin joukkue syyllistyi paikoittain melkoiseen kohkaamiseen kiekon kanssa.

Illan teeman mukaisesti kumpikin joukkue hukkasi jälleen ylivoimansa. Latvia pääsi kokeilemaan miesylivoimaa kertaalleen ja Sveitsi kahdesti. Nämä eivät ratkaisua tuoneet, vaan Moserin viime sekuntien maali.

Latvia reagoi johtomaaliin välittömästi ja otti aikalisän ja maalivahtinsa pois. Aikaa oli jäljellä kuitenkin auttamattoman vähän ja se loppuikin latvialaisten kannalta kesken. Täten Sveitsi vei pisteet lukemin 0-1.

Latvia kohtaa seuraavaksi Tšekin perjantaina. Sveitsi saa samana päivänä vastaansa Ruotsin.