Kanada vyöryi maailmanmestaruuteen suomalaisille tutuin lukemin

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada teki Venäjästä selvää jälkeä MM-finaalissa.

Kanada näytti Prahan sunnuntai-illassa, että sen ollessa tämän vuoden MM-kaukaloissa tosissaan, sitä ei pysäytä kukaan.

Avauserän Venäjä pysyi vielä näennäisesti mukana, sillä Columbus Blue Jacketsissä seuratasolla pelaava maalivahti Sergei Bobrovski piti joukkuettaan pystyssä. Aleksandr Ovetškinille avautui Venäjän erän paras, ja ainoa tekopaikka, mutta supertähden laukaus suuntautui yli maalin.

Erän lopulla Kanadan pyörremyrsky tuotti tulosta, kun nelosketjun nopeat hyökkääjät vyöryivät Venäjän kenttäpäätyyn. Tyler Ennis laittoi kääntölaukauksen kohti Bobrovskin maalia, jonne oli parkkeerannut Cody Eakin. Avausmaalin tekijäksi kuulutettiin lopulta Eakin.

Venäjä joutui 40-minuuttiseen kanadalaiseen tehopesuun

Toisessa erässä Kanada vyörytti tauotta kiekkoa hyökkäyspäädyssä ja viimeisteli peräti kolme maalia erän kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana.

Ensin Ennis kiersi Venäjän maalin ja pujotti vanhanaikaisella kiekon häkkiin. Sidney Crosby tempaisi numeroiksi 3-0. Crosby oli unohdettu täysin yksin maalin eteen.

4-0 -maalissa Claude Giroux karkasi läpiajoon, mutta hukkasi hetkellisesti kiekon. Hän onnistui kuitenkin selkäpuoleltaan laittamaan poikittaissyötön maalin eteen, josta Tyler Seguin viimeisteli silmiä hivelevän osuman.

Venäjä sai mahdollisuuden kavennusosumaan ylivoimalla, mutta mahdollisuudet tyrehtyivät, kun puolustaja Yegor Yakovlev otti tyhmän jäähyn kulmapelitilanteesta.

Toisen erän loppusummerin soidessa Venäjän Jevgeni Malkin kävi kuumana kanadalaispelaajien suuntaan, mutta jatkotoimia Pittspurgh Penguinsin hyökkääjän tempaukset eivät aiheuttaneet.

Kolmas erä oli pelillisesti lähinnä kosmetiikkaa, mutta Kanada löi vielä lisää vettä myllyyn, kun Crosby tarjoili lähes eroottisen syötön Giroux'lle, joka tinttasi suoraan syötöstä pelin 5-0:aan.

Nöyryytyksestä täydellisen teki Nathan MacKinnon, joka laukoi naurettavan helposti kiekon Venäjän maaliin.

Jevgeni Malkin ohjasi vielä Venäjälle 6-1-maalin, mutta se jäi lopulta todella laihaksi lohduksi, kun peli päättyi murskalukemin 6-1 Kanadan voittoon - ja kapteeni Crosby pääsi nostamaan MM-pokaalin korkealle ilmaan.

Lisäksi Crosby pääsi legendaariseen kolmen kullan kerhoon, sillä miehellä on nyt sekä Stanley Cup, olympiakulta sekä MM-kulta.