Suomi virkosi yllätystappiosta - Kanada kaatui selkein lukemin

MAAJOUKKUE / Raportti
Mikko Rantanen vastasi kahdesta maalista avauserässä.
Suomi havahtui tappiosta kisaisäntiä vastaan toden teolla ja otti selkeän voiton Kanadasta lukemin 5-1. Suomen suurimpina sankareina toimivat 30 torjuntaa ottanut Harri Säteri ja kaksi maalia iskenyt Mikko Rantanen.

Suomi onnistui maalinteossa ensimmäisenä, kun Mikko Rantanen laittoi kulmasta kiekon maalia kohti. Kanadalaishyökkääjä Brayden Schenn yritti katkaista pelivälineen kulun, mutta onnistui suuntaamaan pikkumustan ohi kanadalaisveskari Curtis McElhinneyn. Vaahterapaidat korvasivat virheensä pikaisesti, kun Jean-Gabriel Pageaun laukaus yllätti Harri Säterin.

Ylivoima toi Suomelle uuden johdon Janne Pesosen ohjattua Markus Nutivaaran laukauksen Kanadan verkkoon. Rantanen iski toisen osumansa myös ylivoimalla, kun McElhinney kaatui omia aikojaan, eikä Colorado Avalanchen hyökkääjällä ollut ongelmia siirtää Leijonia kahden maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen Darcy Kuemper vaihdettiin maalille ja Kanada pisti parastaan.

Säteri ja puolustus kesti Kanadan ryöpytyksen

Toisessa ja kolmannessa erässä Suomi joutui pahasti köysiin, mutta Leijonien puolustus pelasi kanadalaiset erinomaisesti pois vaarallisilta paikoilta. Miro Heiskanen peitti loistavalla heittäytymisellä Kanadan tuhannen taalan paikan, eikä maalilukemat saaneet muutoksia toisessa erässä.

Kolmannen erän alussa Kanadan mylly jatkoi pyörimistä, mutta Leijonat ei antautunut vieläkään. Suomi sinetöi voittonsa, kun Kuemper syötti kiekon suoraan Eeli Tolvaselle, joka veivasi maalivahdin ulos tilanteesta.

Neljännestä maalista ehti kulua vain kymmenen sekuntia, kun Teuvo Teräväinen laukoi ison maskin takaa ottelun lopulliset lukemat. Teräväinen merkkasi ottelussa tehot 1+1, samoin myös Leijonien tuorein vahvistus Tolvanen.

Läpi ottelun vaahterapaitojen otteet olivat kovat, eikä yksikään Leijona päässyt helpolla. Erityisesti Sebastian Aho oli ison suurennuslasin alla Kanadan miehistöllä, saaden monesti huitaisuja käsiä kohti tai poikittaista mailaa selkään. Myös Suomi oli hyvin tarkkaavainen Connor McDavidin suhteen, eikä Kanadan supertähti päässyt juuri elementtiinsä.

Suomen ottelut jatkuvat heti seuraavana päivänä, kun äitienpäivän kunniaksi vastaan asettuu olympiahopeaa napannut Saksa.