Vain voitto Venäjästä kelpaa Leijonille

MAAJOUKKUE / Ennakko
Lähes varmuudella ulos kahdeksan parhaan joukosta jäävä Venäjä tarvitsee voiton välisarjan viimeisestä ottelusta Suomea vastaan pitääkseen ohuet jatkomahdollisuudet elossa. Myös Suomi on pakkovoiton edessä, jotta sijoittuminen lohkon kahden parhaan joukkoon olisi vielä mahdollista.
kommentti

Maalivahtikriisi on olemassa vain niiden ihmisten päissä, jotka yrittävät savustaa Norosta ulos ykkösvahdin tontilta.
[lue lisää]

Venäjä on ties kuinka monennen kerran ollut MM-kisojen suurin pettymys. Hyvistä yksilöistä ei tunnu millään hitsautuvan taktisesti kypsää ja yhteen hiileen puhaltavaa joukkuetta. Näissäkin kisoissa Venäjä on pelannut tasaisia otteluita muita huippumaita vastaan, mutta ratkaisevilla hetkillä joukkueen kypsyys ei ole riittänyt. Edellisestä tappiostaan punakone syytti perivenäläiseen tapaan tuomaria ja ehti jättää jo protestinkin asiasta. Vladimir Sindlerin tulkinnat olivat toki hieman erikoisia, mutta kolmessa epäselvässä maalitilanteessa tuomio oli kuitenkin kaksi kertaa suosiollinen Venäjälle. Tuomarin piikkiin ei tappiota siis mitenkään voi laittaa.

Lohkon kakkospaikka tähtäimessä

Suomi tavoittelee vielä tiukasti F-lohkon kakkospaikkaa, mikä tietäisi Kanadan ja Tshekin välttämistä puolivälierävaiheessa. Omissa käsissä kakkostila ei tosin ole, sillä oman voiton lisäksi Slovakian olisi kaadettava iltaottelussa Ruotsi. Venäjän pienenpienet jatkotoiveet lepäävät puolestaan Suomen kaatamisessa ja siinä, että Tanska järjestäisi suuryllätyksen USA:ta vastaan. Venäjän motivaatio illan ottelussa onkin kysymysmerkki, sillä venäläiset itsekään tuskin uskovat Tanskan voittavan USA:n.

Suomen on joka tapauksessa hyvä saada onnistunut peli alle ennen huipputärkeätä puolivälieräkamppailua. Leijonien peliesitykset Slovakiaa ja Ruotsi vastaan eivät alkuunkaan vakuuttaneet, mutta parempaan voisi kuvitella olevan varaa. Ruotsia vastaan nähty erittäin passiivinen johtoaseman puolustaminen on aina yhtä käsittämätöntä penkkiurheilijan näkökannasta. Pelkkä kilpikonnapuolustus ilman omaa hyökkäyspeliä johtaa hyvin harvoin suotuisaan lopputulokseen. Kurinalaisen puolustuspelin vastapainoksi tulisi edes vastahyökkäyspelin olla terävää, mutta tätäkään ei Slovakiaa eikä etenkään Ruotsia vastaan nähty.

Mika Noronen palaa tänään takaisin maalin suulle yhden huilatun ottelun jälkeen. Kisapassinsa vihdoin leimatuksi saanut Jari Viuhkola pelaa puolestaan turnauksen ensimmäisen ottelunsa. Hänelle tilaa tehnee nenänsä edellisessä ottelussa murtanut Lasse Pirjetä.

Motivaatiotekijät puoltavat tänään vahvasti Suomen voittoa. Leijonien on löydettävä kuitenkin hyökkäyspeliinsä uutta potkua ja pystyttävä pitämään Venäjän taitavat yksilöt kurissa, jotta voitto heltiäisi. Suomi on hallinnut joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia viimeisen 10 vuoden aikana arvokisoissa ja tänäänkin Leijona-miehistö lienee lähempänä voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle