Korvatulpat tarpeen

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi kohtaa isäntämaan sunnuntai-iltana. Tunnelma on Riga Arenassa varmasti vielä kovempi, jos se ylipäätään on mahdollista. Leijonat saivat perjantaina oppitunnin "helpoista" otteluista ja siitä on varmasti otettu opiksi.

Se, mikä tapahtui Sloveniaa vastaan, ei voi tapahtua uudelleen. Latvia puolustaa uhrautuvasti ja johtoon päästessään se olisi vaikea voitetteva. Sunnuntaina pitää parantaa paljon, mutta matka on vasta alussa. Ensimmäinen kivi on käännetty ja toivottavasti turhat kohkailut jäivät siihen otteluun. Virtaa joukkueessa riittää. Se on hyvä, jos se saadaan kanavoitua oikein. Turhia tilanteesta ulos pelaamisia ei parane enää tulla, sillä Latvia kyttää varmasti vastaiskuja.

Lisää onnistujia

Leijonista esiin nousivat avausksessa Sean Bergenheim ja Tomi Kallio. Etenkin Bergenheim oli ottelun vanhetessa mukana hyvällä liikkeellä ja Kallion kaksi maalia puolestaan pelastivat Suomen nöyryytykseltä. Molemmat ovat nopeajalkaisia, joten heidän panoksensa on äärimmäisen tärkeä. Myös Jussi Jokinen ja Antti Miettinen pelasivat kelpo ottelun. Näyttää siltä, että Dallas -kaksikko löytää toisensa myös leijonapaidassa.

Kokeneelta kalustolta odotetaan tason nostamista, jonka he epäilemättä tekevät. Se esimerkki jäi puuttumaan Sloveniaa vastaan ja nyt on mahdollisuus paikata tilanne. Etenkin Ville Peltoselta on lupa osottaa enemmän. Avausottelu oli virkamiesmäinen; hajuton, mauton ja väritön.

Niittymäki aloittaa urakkansa

Maalipuiden väliin asettuu yksi Torinon menestyksen pääarkkitehdeistä, Antero Niittymäki. Pelituntuma on varmasti hakusessa, sillä NHL:ssä peliaikaa ei tullut paljoa viimeisen kuukauden aikana. Hän kuitenkin on tästä lähtien ykkösvaihtoehto maalin suulle, eikä häneltä toivottavasti odoteta mahdottomia ensimmäisessä ottelussa.

Nopeita suunnan muutoksia

Latvia pelasi vaisun avauspelin ja sai tasapelin Tshekiltä pitkälti Sergejs Naumovsin ansiosta. Kenttäpelissä isännät olivat täysin jäässä. On kuitenkin oletettavaa, että hekin ryhdistäytyvät.

Suomen täytyy pystyä nopeisiin suunnan muutoksiin, jotta Latvian keskialueen sumppu purkautuu. Suomella on nopeutta kylliksi, mutta myös ajoitusten pitää osua kohdalleen. Nyt myös tarvitaan lisää tahtoa mennä maalin eteen mankeloitavaksi.

Naumovsin lisäksi Latviasta esiin pääsi Janis Sprukts, joka lähes ainoana hyökkääjänä haastoi tshekkipuolustusta. Oli vain muutaman sentin päässä, ettei Latvia voittanut Tshekkiä Spruktsin viime sekuntien nousulla maalille.

Pieni toive

Yhtä asiaa voi toivoa jääkiekon kannalta. Sitä, että tuomarilinja ei olisi noin tiukka. Suomen avausottelu tarjosi 48 jäähyminuuttia, joka ei anna kuvaa koko ottelusta. Se ei missään tapauksessa ollut noin "epäsiisti". Annetaan poikien pelata. Estämisten poistaminen on hieno asia, mutta ei pidä liioitella.

» Lähetä palautetta toimitukselle