Häviäjien kamppailu

MAAJOUKKUE / Ennakko
Juhliiko Ruotsi pronssia Tsekin kustannuksella?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Lauantain välierien häviäjät kohtaavat pronssipelissä sunnuntai-iltapäivän ratoksi. Voimasuhteiden lisäksi kysymys on myös joukkueiden motivaatiotasosta. Ovatko joukkueet onnistuneet nollaamaan tappionsa ja löytyykö kipinää vielä yhteen peliin?

Molemmilla joukkueilla on kirkkaampia mitaleita palkintokaapit täynnä, joten pronssipeliin joutuminen varmasti on koettu pettymyksenä. Ammattilaisilta voi kuitenkin odottaa, että tappio nollataan ja pelistä lähdetään hakemaan voittoa.

Tätä vakuutti ottelun jälkeen Ruotsin kapteeni Joel Lundqvist.

− Siinä on iso ero, meneekö kotiin mitalin kanssa vai ei. Kyllä me keskitymme huomiseen otteluun tosissamme.

Myös välierän maalintekijä Oscar Möller uskoo, että joukkue on valmis pronssipeliin.

− Me pelaamme mitalista ja se jo sellaisenaan on merkittävää.

Ruotsi sinnitteli Venäjän kyydissä välierässä vain ensimmäisen erän puoleen väliin. Venäjä oli ottelussa täysin suvereeni, joten nimetön ruotsalaisjoukkue oletettavasti motivoituukin pronssipeliin vastustajaansa paremmin.

Tšekki puolestaan lähti ennakkosuosikkina Suomea vastaan, mutta joukkueen esitys oli luvattoman heikko. Tappio oli selkeä pettymys, joten sen nollaaminen voi tuottaa ainakin osalle Tšekin pelaajista ongelmia.

Maalivahtipeli avainasemassa

Tšekin maalilla Alexander Salak oli tappion jälkeen masentunut. Salak kommentoikin ottelun jälkeen, ettei omasta mielestä pystynyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi. Salak tuskin aloittaa maalilla pronssipelissä. Nyt voisi olla hyvä paikka laittaa Jakub Kovar maalille kaatamaan Ruotsia.

Ruotsin maalilla Anders Nilsson epäonnistui Venäjää vastaan. Varsinkin Venäjän ensimmäinen maali meni Nilssonin piikkiin. Odotettavaa onkin, että joko Joacim Eriksson tai Linus Ullmark nousee Nilssonin tilalle maalinsuulle.

Maalivahtipeli tuleekin olemaan avainasemassa. Oletettavaa onkin, että molemmilla on maalinsuulla vahti, joka ei ole kiekkoja vähään aikaan torjunut. Mielenkiintoista onkin nähdä, kummalla maalilla päästään pelirytmiin nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle