Suomi hakee revanssia Kanadasta

MAAJOUKKUE / Ennakko
Pystyykö Suomi viimein kukistamaan Kanadan?
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomi ja Kanada kohtaavat perjantai-iltapäivällä MM-kisojen välierässä. Suomi haastoi alkulohkon pelissä Kanadan ajoittain hyvin, vaikka ottelun hävisikin. Suomi lähteekin välierään revanssimielellä.

Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa perjantain välierässä. Maiden välinen yhteenotto on kisojen toinen − alkusarjassa Kanadan vei ottelun nimiinsä 6−2-lukemin.

Suomi on jäänyt vuosien saatossa Kanadan jalkoihin lukuisia kertoja, mutta perjantain ennakkoasetelmat ovat tasaisemmat kuin aikoihin. Alkulohkon kohtaamisessa Suomen maalilla pelannut Eveliina Suonpää ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ottelu sisälsi myös lukuisia Suomen tekemiä virheitä, jotka ratkoivat tulosta Kanadan suuntaan.

Sveitsiä vastaan pelatussa puolivälieräottelussa Suomi hallitsi peliä välillä mielin määrin ja pelaaminen oli tasapainoista ja rauhallista. 3−0-voitosta huolimatta viimeistely oli pääosin ponnetonta.

Florence Schelling torjui Sveitsin maalilla tukun huippupaikkoja, mutta monessa tilanteessa maalivahdin työskentelyä edisti suomalaispelaajan heikko laukaus. Kanadaa vastaan ei ole varaa hukata maalipaikkoja Sveitsi-ottelun tavoin, sillä se on varmaa, että kanadalaiset eivät useasti hyvästä paikasta erehdy.

Suomen avainpelaajat Riikka Välilän, Michelle Karvisen ja Jenni Hiirikosken johdolla ovat ottaneet vastuuta maalinteon saralla. Rosa Lindstedt on esittänyt myös lupaavia otteita turnauksen aikana. Emma Nuutinen pelasi puolestaan erittäin vahvan pelin Sveitsiä vastaan, mikä lupailee hyvää välierää ajatellen.

Kanadalta löytyy riveistään kasa kokeneita, koviin ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Suomen kannattaa kiinnittää erityishuomiota Natalie Spoonerin ja Jennifer Wakefieldin pimentämiseen. Kaksikko on esittänyt turnauksessa hyviä otteita, ja he johtavatkin tasapistein Kanadan sisäistä pistepörssiä.

Kaksi ottelua Kanadan maalilla pelannut Geneviève Lacasse ei ole vakuuttanut. Suomea vastaan pelatussa ottelussa Lacasse torjui usein kiekkoja eteensä, eikä torjuntatyöskentely vaikuttanut kovinkaan rauhalliselta ja tasapainoiselta. Suomen Meeri Räisänen voittaa ainakin ennakkoon katseltuna maalivahtien välisen taiston nykyvireen perusteella.

Kanada lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, mutta ottelusta on lupa odottaa tasaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle