Tuttuja nimiä rullakiekon MM-miehistössä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi julkaisi joukkueensa tulevana viikonloppuna alkaviin rullakiekon MM-kisoihin Saksaan. Nimilistasta löytyy rutkasti tuttuja jääkiekkoilijoita niin SM-liigan kuin Mestiksenkin puolelta.

Suomi on rullakiekon mahtimaita. Palkintokaappiin on kilahtanut mitali lähes joka kisoista: mestaruus kuudesti, hopeaa neljästi ja pronssia viime kesältä.

Vuoden takaisen kolmossijan jälkeen joukkueessa on käynyt suursiivous, sillä Unkarissa kisailleesta miehistöstä mukana ovat enää vain maalivahti Antti Niemi, puolustajat Jonne Vaahtera ja Santtu Viljakainen sekä hyökkääjät Kari Lohtander ja Marko Virtala.

Varsin vantaalaispainotteisessa miehistössä on mukana peräti yhdeksän tulokasta. Maajoukkueen uusi päävalmentaja on pelaajana useammatkin MM-kisat kolunnut Nemo Nokkosmäki. Tilannetta tosin tasoittaa kuuden mitalin Aki Tuomisen sekä kaikkien aikojen maalikärkiin lukeutuvan Mikko Liukkosen paluut MM-skaboihin.

Suomi aloittaa urakkansa kisoissa sunnuntaina, jolloin se saa vastaan Slovakian. Alkulohkossa B Leijonien muut vastustajat ovat Slovenia sekä lähes varma menestyjä Ruotsi. MM-kisoihin osallistuu kaikkiaan kuusitoista maata, jotka ovat jaettu kahdelle tasolle ja neljään alkulohkoon.

Hallitseva mestari Yhdysvallat aloittaa urakkansa A-lohkosta, jossa pelaavat isäntämaa Saksan lisäksi myös Tshekki ja Itävalta.

Myös C- ja D-lohkojen eksoottisemmilla mailla on teoreettiset mahdollisuudet jopa mestaruuteen. C-lohkossa pelaavat Iso-Britannia, Japani, Namibia ja Etelä-Afrikka ja D-lohkossa Unkari, Brasilia, Australia sekä Uusi-Seelanti.

Maalivahdit

Sasu Hovi

Antti Niemi

Puolustajat

Aki Tuominen

Teemu Kolehmainen

Tommi Heinonen

Krister Pietsalo

Santtu Viljakainen

Tuomas Valosaari

Jonne Vaahtera

Jani Honkanen

Hyökkääjät

Sami Ryhänen

Toni Mäkiaho

Lennart Petrell

Mikko Liukkonen

Camillo Miettinen

Kari Lohtander

Miikka Lindholm

Marko Virtala

Joukkueenjohto

Nemo Nokkosmäki, vastuuvalmentaja

Hannu Järvenpää, valmentaja

Martti Kahelin, huoltaja

Mika Kangasniemi, fysioterapia

Teemu Vanhala, joukkueenjohtaja

» Lähetä palautetta toimitukselle