Westerlund julkisti Moskovaan lähtevän maajoukkueen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekkoliitto julkaisi Moskovan Euro Hockey Tour -osaturnaukseen lähtevän A-maajoukkueen maanantai-iltapäivänä. Päävalmentaja Erkka Westerlundin nimeämässä joukkueessa on kaksi ensikertalaista: HPK:n laitahyökkääjä Antti Pihlström sekä Jokereiden keskushyökkääjä Kim Hirschovits.

- Moskovaan oli tarkoitus alun perin saada erittäin tulevaisuuspainotteinen joukkue, mutta hiukan se painui siihen suuntaan, että mukana on kokeneempiakin pelaajia, Westerlund pyöritteli tiedotustilaisuudessa.

Kokemusta joukkueessa edustavat muunmuassa maalivahti Jani Hurme, 31, puolustaja Jere Karalahti, 31, sekä hyökkääjä Petri Pakaslahti, 30. Karalahden paluu maajoukkueeseen on yksi mielenkiintoisimmista asioista Moskovan turnauksessa.

- Kun Euro Hockey Tourille nimetään joukkuetta, siinä on aina tiettyjä rajoittavia tekijöitä. Olemme pyrkineet siihen, että kullekin pelaajalle tulisi korkeintaan kaksi turnausta kauden aikana. Sitten kun pelaajia on loukkaantuneena, ja pitää huomioida seurojen toiveet, suunnitelmat aina muuttuvat, Westerlund selitti.

Maajoukkueeseen valitut maalivahti Jani Hurme ja Ari Ahonen ovat jo tänä syksynä pukeneet maajoukkuepaitaan. Ahonen pelasi ennen kauden alkua Tshekin turnauksessa ja Hurme kuukausi sitten Karjala-turnauksessa. Westerlund paljastaa, että toiseksi maalivahdiksi valittiin alunperin Mika Noronen.

- Mika Noronen oli pitkään listoillamme, mutta emme saaneet asioita sovittua hänen venäläisen seurajoukkueensa kanssa, päävalmentaja harmitteli.

Puolustuksesta ei Karalahden paluun lisäksi paljoa merkittäviä tekijöitä nouse esiin. Puolustajista löytyy paljon kokeneita maajoukkuepelaajia. Erityisen seuraamisen arvoisia lienevät SM-liigassa pelaavat aliarvostetut avainpuolustajat, Bluesin Arto Laatikainen ja JYPin Jyri Marttinen.

- Meillä on paljon puolustajia, joista valita. Nyt mukana olevista monet ovat ensimmäistä kertaa tällä kaudella maajoukkueessa. Mukana on niin kokeneempia kuin tuoreempiakin maajoukkuenimiä, Westerlund kommentoi puolustusta.

- Viime vuosina on puhuttu, että keskushyökkääjäosasto kaikkein vaikein. Tällä kertaa se saatiin kuitenkin helposti kasaan. Mukana on paljon sellaisia hyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan keskellä. Ongelmallisin tilanne oli tällä kertaa laitahyökkääjien kohdalla, Westerlund analysoi.

Keskushyökkääjiä tosiaan riittää, sillä peräti seitsemän maajoukkueeseen valituista hyökkääjistä on pelannut tällä kaudella pääasiallisesti sentterin paikalla.

Varamiehinä joukkueeseen valittiin maalivahti Petri Vehanen, puolustajat Teemu Aalto ja Mikko Mäenpää, sekä hyökkääjät Kimmo Koskenkorva, Jani Tuppurainen ja Janne Lahti. Varamiehet nimettiin jo nyt viisumiongelmien varalta.

Suomen ensimmäinen turnausottelu on torstaina 14. joulukuuta Tshekkiä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Helsingin jäähallissa, hallin 40-vuotisjuhlaotteluna.

Suomen joukkue Euro Hockey Tour-turnauksessa 14. - 17.12. Moskovassa

Maalivahdit:

Ari Ahonen, Jokerit

Jani Hurme, TPS

Puolustajat:

Pekka Saravo, Luulaja

Jere Karalahti, HIFK

Pasi Puistola, HV-71

Tuukka Mäntylä, Tappara

Janne Niskala, Färjestadt

Toni Söderholm, Bern

Jyri Marttinen, JYP

Arto Laatikainen, Blues

Hyökkääjät:

Eero Somervuori, Ambri Piotta

Kristian Kuusela, Ässät

Petri Kontiola, Tappara

Petri Pakaslahti, Jokerit

Jukka-Pekka Haataja, Lukko

Riku Hahl, Timrå

Janne Pesonen, Kärpät

Pekka Saarenheimo, Lukko

Mika Pyörälä, Kärpät

Ville Viitaluoma, Blues

Antti Pihlström, HPK

Jaakko Uhlbäck, Blues

Kim Hirschovits, Jokerit

» Lähetä palautetta toimitukselle