Kanada saa järjestettäväkseen vuoden 2008 MM-kisat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekon MM-kisojen järjestäminen ensimmäistä kertaa lajin syntymaassa Kanadassa on pientä muodollisuutta vaille varma.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressi virallistaa asian perjantaina, kun se äänestää ja hyväksyy Kanadan hakemuksen vuoden 2008 MM-kisoille. Käytännössä kisojen järjestäminen Kanadassa varmistui kuitenkin jo torstaina, kun Ruotsi ja Saksa vetivät hakemuksensa pois.

Kuvaavasti maa, jossa jääkiekko on elämäntapa, saa ensimmäiset MM-kisansa samana vuonna, kun IIHF täyttää 100 vuotta. Kanadan kisakaupungit ovat Halifax ja Quebec City.

Jääkiekon MM-kisat on järjestetty vain kerran aiemmin Pohjois-Amerikassa. Yhdysvaltain Colorado Springs oli kisaisäntä vuoden 1962 MM-kisoissa. Kanadalle myönnettiin kisat jo vuonna 1970, mutta kisat kiekkoiltiin lopulta Tukholmassa.

Saksa veti lisäksi hakemuksensa vuoden 2009 MM-kisoista pois jättäen Sveitsin ainoaksi hakijaksi. Saksa pyytää IIHF:ää ottamaan huomioon kahden hakemuksensa poisvetämisen, kun maa hakee vuoden 2010 MM-kisoja.

Ensi vuoden MM-kisat pelataan Itävallan Innsbruckissa ja Wienissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle